For den som ikke vet det så er det Per som lager verdens beste pannekaker – det er vi helt enige om her i huset. De er flortynne og smaker fantastisk – uten sukker!
Det har egentlig vært litt vanskelig å få lov til å dele oppskriften – for her hos oss får ingen andre enn Per lov til å lage dem, men etter nøye overveielser har han kommet frem til at verden blir et bedre sted om vi deler, så….
Her kommer avsløringen: Pers hemmelige oppskrift på verdens beste pannekaker. Utgangspunktet er en oppskrift funnet i Hjemmets kokebok rundt 1976, deretter er den justert og servert oppvoksende slekter gjennom flere titalls år.
Enjoy!!!
- 6 egg
- 225 g. hvetemel
- 6 dl. helmelk
- 3 ss. smeltet smør
- 1 knivsodd salt
- Bland sammen egg, mel, salt og halvparten av melken til en tykk røre. Tilsett resten av melken og smøret, og visp for hånd til røren blir jevn og uten klumper. Erstatt gjerne litt av melken med fløte. Synes du røren blir for tykk – tilsett litt mer melk.
- La røren svelle en time i kjøleskapet.
- Kunsten når du steker er å få pannekakene så tynne og jevnt stekte som mulig. Stek på middels sterk varme.
- Tilbehøret kan varieres i det uendelige. Til middag: Hva med sprøstekt bacon og sukker? Kombinasjonen gjør middagen til en fest i vår familie.
- Eller som dessert eller kake? Fylte dessertpannekaker er også en vinner. Prøv krem (gjerne laget av Røros-fløte), karamellsaus og granateplekjerner. Mmmmm….
Og for deg som elsker pannekaker – sjekk ut Guinness World Records for pannekakerekorder. Visste du at verdens største pannekake målte 15,01 cm i diameter?
[…] Har du lyst til å prøve en annen av våre oppskrifter – test Pers versjon av Verdens beste pannekaker eller Tjodunns Whoopie […]