Når du er utrolig fysen og ikke har noe utenom det vanlige i skap eller skuffer er pannekaker alltid et godt alternativ. Det er både kjapt og lettvint. Og pannekaker med eple må regnes som sunne pannekaker, synes jeg. Oppskriften er uten sukker – så derfor er det godt med noe søtt til.
Og selvfølgelig: Det må være lov å kose seg!
Pannekaker 24/7
Vår siste pannekakeversjon er med epler og salt karamellsaus. Altså, pannekakene er supergode i seg selv når de kommer rett fra panna, men du når nirvana med ekstra karamellsaus…
Pannekaker er umulig å mislike. De kan spises hele døgnet. Finnes det i det hele tatt noen som ikke liker pannekaker? Jeg har aldri møtt noen.
Her hos oss er det Per som er pannekakekongen. Han lager de tynneste, deiligste og sukkerfrie pannekakene du kan tenke deg. I familien har vi beskjedent døpt dem verdens beste pannekaker, og har du ikke allerede notert deg oppskriften, bør du gjøre det nå.
Om du har lyst til å lage pannekaker på nye måter kan du sjekke ut mitt pannekaketog – eller prøve våre dødsgode grønnsakspannekaker – squash fritters!
Men tilbake til eplepannekakene.
Et eple om dagen
Pers favorittepler er Åkerø, som er faste og milde på smak, mens jeg liker Aromaeplene. An apple a day keeps the doctor away, heter det i England, og da skulle man tro at eplene var fulle av vitaminer og mineraler, men faktisk er det ikke så veldig mye å skryte av.
I Norge heter det: Et eple om dagen er godt for magen – og det er nærmere sannheten, for eplene er rike på fiber!
For et år eller tre siden kjøpte jeg en utgave av det danske hage, mat og interiørbladet Isabellas og der hadde de en oppskrift på pannekaker med epler. Et veldig koselig magasin, synes jeg! Siden den gang har eplepannekaker stått jevnlig på menyen. Enkelt og rask kosemat. Kan serveres gjester eller bare nytes i smug hjemme på kjøkkenet.
Du kan enkelt lage karamellsaus selv, men jeg har kjøpt en ferdigsaus (Joe & Sep’s) som er helt sinnssykt god – så derfor slapp jeg lettvint unna sauselagingen denne gangen. Faren med gode sauser er at når du først har åpnet en boks – har den en tendens til å forsvinne… Du kan også bruke andre sauser eller iskrem, vaniljekesam eller lignende.
Her kommer oppskriften på mine deilige og sunne pannekaker med eple.
- 200 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts stødt kanel
- 1 egg
- 2 dl melk
- 2 epler (middels store eller et stort)
- smør til steking
- Rasp eplene
- Bland de tørre ingrediensene..
- Visp lett sammen egg og melk.
- Bland først eplene i melkeblandingen og så de tørre ingrediensene til det blir en fin røre.
- La stå og svelle litt (jeg klarte ikke vente – så her ble svelletiden 3 minutter og det gikk fint)
- Ha litt smør i panna og lag små, lubne pannekaker – ca 2 ss per pannekake.
- Stek og spis!
Legg igjen en kommentar