Smaken av Oslo hadde hørt rykter om fabelaktige kokosboller før det ble tur til til Skovveien 15 på Frogner og caféen Små sitroner gule, men nå skal det mer til enn rykter for å overbevise oss!
Koselig bakgård
Den lille cafeen med den fine bakgården deler kjøkken med betydelig mer kjente restaurant Bokbacka (som står på ønskelista til Smaken av Oslo, men som vi enda ikke har besøkt). De to har samme eiere, men fordi de deler kjøkken må Små sitroner gule stenge dørene allerede klokken 17.00! Alt for tidlig, synes vi.
De åpner dørene klokken 11.00 onsdag til fredag – og tidligere i helgene – perfekt for lunsj. Ute på fortauet er det den gule sykkelen som fanger oppmerksomheten. Vi rusler inn en gang og til en liten perle av en bakgård. Hvorfor har vi ikke vært her før?
Navnet må komme av den svenske suksessboken Små citroner gula som også ble til en romantisk komedie i nabolanadet. Se traileren for filmen her!
På menyen står blant annet smoothies, kaffe, salater, sandwicher, kaker og de før omtalte kokosbollene. Bak disken treffer vi den blide cafésjefen Mariana Nordbergh.
Inne er det herskaplig med rokokkomøbler. Ute i bakgården er det fine smijernsbord og trebenker. Jeg velger å ta lunsjen i det fine været og bestiller salat, hjemmelaget hyllebærblomstsaft, en cortado og to kokosboller – de er ikke så veldig store. Mariana kan avsløre at kokosbollene er fra Bokbacka!
Kokosboller er en favoritt i familien og vi lager dem også selv – oppskriften vår finner du her.
Organisk plast?
Salaten med skinke, deilig krydret bulgur og feta er god – men blir overraskende servert i plast. Fint om man ønsker å ta med seg salaten på jobben eller hjem, men ellers ikke helt i tråd med ønsket om å være en organisk café? Bedre å få salaten i en bolle eller på tallerken i caféen i alle fall!
Til saften får jeg ekstra vann – om den skulle være i sterkeste laget. Men den er deilig – akkurat som den er.
Byens beste!
På grunn av tidspress og overhengende deadline må jeg be om å få kaffen og kokosbollene to go – og det er ikke noe problem. Kaffen er skikkelig god – og blir drukket på veien.
Kokosbollene blir med hjem og testes der. OMG! De må være Oslos beste. Og da mener jeg bedre enn Summerbird sine som ellers er en favoritt. Den ene var med smak av einebær og den andre med bringebær. Tanken var å la gutta også få smake, men det var umulig å dele når jeg først hadde smakt på dem.
Små sitroner gule er et kjempehyggelig sted å stikke innom for en lunsj eller en kaffe. Kokosbollene er verdt turen alene!!! Jeg kunne derfor ønske dere lå i mitt nabolag, men likevel: We’ll be back!
Legg igjen en kommentar