Det er utrolig deilig å komme hjem til mor – uansett hvor gammel man blir – og ekstra stas å bli traktert med både det ene og det andre. Smaken av Oslo har lagt årets påskefeiring til Vestlandet med utsikt til Fedje og med mye vær og vind.Vi satser på utstrakt fiskerivirksomhet for å kunne nyte både fisk og annen sjømat.
I påsken har vi god tid til både å lage mat sammen og kose oss mens vi spiser sammen. Å samles rundt bordet er noe både store og små setter pris på og særlig når mamma har bakt.
Egentlig stammer oppskriften fra pappas lillesøster, tante Reidun, men den er noe modifisert i mammas utgave. Uansett – gode er de og når kjøkkenet begynner å lukte deilig gjærbakst samler vi oss alle, som et rent fuglefjell, mens vi utålmodige sitter og venter på at godbitene skal hentes ut av ovnen.
- 1 kg hvetemel
- 50 gr gjær
- 2 ts bakepulver
- 100 gr smør
- 2 ts sukker
- 2 ts salt
- 3 dl vann
- 4 dl helmelk
- Bland hvetemel og bakepulver.
- Smøret smuldres i melblandingen.
- Gjæret løses opp i lunken melk.
- Alt blandes sammen og eltes godt, fint å bruke kjøkkenmaskin.
- La deigen heve til dobbel størrelse, 30-40 minutter
- Ta deigen ut av bollen og ut på bakebordet ditt. Her deler du opp i rundstykkeemner og ruller dem ut. (Du kan også lage fine horn av denne deigen!) Vi lagde 24 rundstykker av deigen.
- La rundstykkene heve i romtemperatur i 30-45 minutter, gjerne under klede.
- Pass på at det ikke trekker på gjærbaksten!!!
- Pensle med egg og dryss med frø etter smak rett før du setter dem i ovnen.
- Stekes på nederste rille på 190-200 grader til de er passe brune/gyldne. 12 til 15 minutter – følg med!
Legg igjen en kommentar