Det står restaurant og vinbar på facebooksidene, men det er da bakverkene som er i fokus her?
Per ser seg rundt inne i Theresesgate 20 på Bislett, det gamle lokalet til den tidligere restauranten De fire store, som måtte kaste inn håndkleet i 2014. Borte er den store ferskvaredisken og inn er kommet et lekkert kakeskap. L’Ardoise er drevet av to pasjonerte franskmenn, ref før omtalte face, hvorav den ene er daglig leder Pierre Marie Luc Audren. Når vi leser åpningsinnlegget til L’ardoise står det at de åpner med lunsj, konditori og champagne, så da er det kanskje mest fokus på søtsakene i starten?
Neida, på Ukens Ardoise står det: en kyllingrett, torsk, fiskesuppe, ravioli, cæsarsalat og avokadowrap. Men det blir det ikke tid til i dag.
Tiden er mangelvare for smakenavoslo.no denne 1. mai – selveste åpningsdagen til L’Ardoise – for den yngste anmelderen har begynt i skolekorps og er ute på oppdrag – derfor blir kompromisset i dag en Cake Away! 🙂
Utstyrt med alle fullmakter er det likevel ikke enkelt å bestemme seg denne fredagen, synes Per. Det er mye digg å velge mellom. Etter en del om og men blir det to kaker og fire makroner.
Frisk og silkemyk bringebærkake med clafoutisbunn, bringebærmousse og bringebærhjerte. Pasjonsfruktostekake exotic med passe fast kjeksbunn og hjerte av mango og aprikos. Makronene er perfekte. Den vakre pistasjmakronen smaker ikke så veldig mye, annet enn mandler og søtt. Men makronen som har fått en syndig stripe salt karamell – er en umiddelbar favoritt. Karamellen er veldig, veldig god!
Pris per kake er 56,- og makronene koster 16 kroner stykket. Ingen ublu pris for så gode kaker, mener Per.
– Men er det glass med salt karamell jeg ser på bildet? Tjodunn myser på mobilen og rister oppgitt på hodet. – Og så kjøpte du den ikke med hjem?
– Neste gang, lover Per.
Passer for:
Barnefamilien: Ja, her er det søte og salte saker for store og små.
Ut med jobben: Nei – ikke typisk.
Romantikk: Mais oui! En søt kake på en søndags ettermiddag kan gi franske følelser.
Pris for vår Cake Away: to kaker og fire makroner – 176 kroner.
Hjem til L’ardoise: HER
Legg igjen en kommentar