Smaken av Oslo feirer 4k – 4000 følgere på Instagram!!!
Om du ikke følger oss på Instagram allerede håper vi du kan ha lyst til det. Der deler vi matopplevelser fra jobb og fritid og håper på den måten å inspirere andre til å lage og kose seg med mat. Vi er ingen topp chef’er, men vi trives godt på kjøkkenet – helst sammen og gjerne for å teste ut nye oppskrifter.
Med vårt nye kokebokprosjekt – Smaken av Oslo tester 52 kokebøker på 52 uker – håper vi å dele gode oppskrifter og bøker med dere. Men vi legger ikke restaurantbesøkene på hylla av den grunn.
Men i anledning 4000 følgere på Instagram – har vi en give away som du kan vinne. Og hva er det? Den mest populære kokeboken til nå: Flinke May-Britt Aagaard fra Spiselandslagets inspirerende kokebok «Kjøttfri mandag».
Det er enkelt å vinne – du bare liker oss på Instagram og liker 4k-bildet. Vi trekker en tilfeldig, heldig vinner blant deltagerne. For den som lurer på det er boken sponset av Maj-Britts forlag Kagge. (Du kan forresten også følge Tjodunn på Snapchat for hverdagsglimt, suksess og fadeser når det gjelder mat, jobb, familie og fritid – du finner meg på tjodunn eller Smaken av Oslo).
Og snart kommer en ny kokebok på bloggen – ukas bok er en riktig søtsak! Ellers litt smått matnytt fra Smaken av Oslo:
Baltisk Porter-øl lagret på nytømte whiskeyfat – kan det friste?
Grünerløkka Brygghus med ølbryggeren Kjetil Johnsen i spissen, har i samarbeid med den irske whiskey-produsenten Jameson produsert 2000 flasker Irish Rock Porter, som skal være tilgjengelig på enkelte av Oslos puber – i alle fall på byggeriets egen pub i Thorvald Meyers gate, og på det uformelle spisestedet Vespa & Humla i Københavngata. Whiskey-fatene som porteren er lagret på er også brukt i bourbon-produksjon i USA, så her har masse smak trukket inn i eikestavene! Muligens blir ølet, med en alkoholprosent på 7,2, tilgjengelig på Vinmonopolet i løpet av senvinteren.
Smallunsj
Smalhans har oppgradert og fornyet lunsjmenyen sin, noe vi syntes var på tide, og de har gjort det med suksess. De har beholdt burgeren, en favoritt for mange, men ellers byttet ut med småretter som kan deles eller nytes i ensomhet. Alle rettene, bortsett fra burgeren, koster 75 kroner. Er du mer en bare bittelitt sulten, trenger du nok to stykker for å bli mett. Tjodunns favoritt er kalvetartaren med rødbet, sennep, kapers og pepperrot! I hjørnet observerte vi den abdiserte Ylajali-kongen Even Ramsvik sammen med Hitchhikers Stian Floer – og det satte fart på spekulasjonene om hva den hemmelighetsfulle Even kan ha på trappene. Han har i alle fall hatt gjestespill på Smalhans med potetball, noe særlig Tjodunn er deprimert over å ha gått glipp av, og derfor håper og ber om at skal gjenta seg. Fort!
Ny fusion i Korsgata
Vi svingte også innom på Kamai sin åpningsfest. Kamai har overtatt Kolonihagens lokaler i Korsgata. Ytterst mot veien er det en take away og uhøytidlig cafe Kamai Sushi & Bao – som serverer ja, nettopp sushi og bao – som er hvetebuns. Inne i bakgården er det restaurant og cocktailbar – og i sving bak gryter, bar og på eiersiden finner vi blant annet folk fra Aymara, Piscoteket og Bon Lio. Du kan velge sharingmeny eller en Kaisekimeny hos Kamai – sjekk den spennende menyen her.
En miks av nordisk og asiatisk mat, selv om de ikke er veldig begeistret for fusion-ordet på restauranten. På åpningsfesten ble det servert vrinskende god hestetartar med fermentert ingefær, pepperrot mayo, eple, engsyre og gressløk. Og i cocktailbaren kunne de sine saker. Lover godt for senere besøk.
TV-tips!
Til slutt – som de TV-slavene vi er – elsker vi gode matserier. Men etter nå å ha sett ganske mange både norske og utenlandske produksjoner er det ikke så enkelt å lage en skikkelig bra matserie. Favoritten over alle favoritter er Masterchef Australia, som med dyktig casting av både deltagere, kokker og gjester samt en solid, god produksjon er både lærerik, spennende og engasjerende. Nå har TV2s nye satsing Top Chef hatt premiere og vi må si – vi synes det lover godt! Morsomt å bli presentert for mange, for seerne og oss også, nye kokker som vi fikk lyst til å bli bedre kjent med. Litt heseblesende første episode, men håper det blir mer ro over episodene fremover og at vi får se mer til hva de dyktige deltagerne lager. Vi vil jo gjerne lære noe!
Dommerne fungerer bra – håper de tør enda litt mer opp og blir ledigere i formen utover i programmet. Tjodunn er glad for å se Bent Stiansen igjen, for hun synes han er undervurdert som tv-sjarmør, og håper hun snart får se ham som stjerne i eget show!
Verdt å se er Top Chef i alle fall, synes vi. Sendetider mandager klokken 20.00. Her kan du lese litt mer om deltagerne.
Legg igjen en kommentar