Oppskrift på tapasen over alle tapas
Author: 
Recipe type: Tapas
Cuisine: Spanish
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
  • 2 dl rødvin - behøver ikke være så bra kvalitet
  • 300 gram rå og ikke speket chorizo - så god kvalitet du kan få tak i! Jeg liker dem så sterke som mulig - men de er gode uansett.
Instructions
  1. Hell rødvinen i en tykkbunnet gryte og sett til koking. Poenget er å redusere rødvinen.
  2. Når vinen har begynt å redusere seg tilsetter du chorizopølsene. (Jeg liker egentlig å bruke de små chorizopølsene, men her fikk jeg bare tak i noen større - og det fungerer også bra. Jeg pleier å koke dem hele uansett størrelse, fordi jeg da synes de holder seg saftigere.)
  3. Pølsene skal kokes ferdig - og vinen reduseres til en mørk, karamellaktig og klissete saus. Da får du den utrolig deilige søte, salte, sterke smaken.
  4. Ta gryten av og server pølsene. Er de store, kan du nå kutte dem i mindre biter.
  5. Og skulle det mot formodning bli noen igjen - dette skjer aldri når vi har selskap - så er de knallgode kalde dagen etter, eller du kan bruke dem i for eksempel en omelett.
Recipe by Smaken av Oslo at https://www.smakenavoslo.no/oppskrift-paa-tmin-favoritt-tapas/