Key Lime Pie fra Kakefryd
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
  • 300 g Digestive-kjeks
  • 200 g meierismør
  • 8 eggeplommer
  • 2 bokser (800 g) søt, kondsensert melk
  • 3 lime - både saft og skall - altså, jeg liker en syrligere versjon og ville hatt i minst en lime til!
Instructions
  1. Sett ovnen på 170 grader.
  2. Finn frem en rund springform på 24-26 cm.
  3. Smelt smøret - det kan du lett gjøre i microen.
  4. Knus kjeksene til fine smuler og bland sammen med smulene til en jevn masse.
  5. Trykk først kjeksmassen godt oppover sidene på kakeformen. Lag høye kanter - for kaka vil sige litt i ovnen.
  6. Sett springformen på et bakepapir på et stekebrett (så slipper du at det blir masse smørgris i ovnen) - og sett midt i ovnen.
  7. Stek bunnen i 12 minutter. Avkjøl helt - og skru stekeovnen ned på 150 grader.
  8. Pisk eggeplommer sammen med kondensert melk til en tykk masse. Her pisket jeg nok litt for lenge - for da ble det luftbobler i kaken - så følg med.
  9. Tilsett lime, både skall og saft , og pisk videre til massen er jevn.
  10. Hell eggekremen opp i det avkjølte paiskallet.
  11. Stek paien i 25 minutter på 150 grader midt i ovnen.
  12. Avkjøl i minst 3 timer, helst over natten. Sett kaken i kjøleskapet når den har nått romtemperatur.
  13. Elisabeth anbefaler å pynte med pisket kremfløte og fileter av lime. Høres ut som en god plan! :-)
Recipe by Smaken av Oslo at https://www.smakenavoslo.no/key-lime-pie-fra-kakefryd/