Clam chowder med torsk, blåskjell og bacon
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4 personer
 
Ingredients
  • 200 g bacon i terninger
  • 2 løk, finhakkede
  • 500 g poteter, skåret i terninger på 1x1 cm
  • 6 dl fiskebuljong
  • 2 dl fløte
  • salt og pepper
  • saften av ½ sitron
  • 500 g blåskjell
  • 400 g torskefillet
  • en bundt gressløk
Instructions
  1. Legg baconterningene i en gryte og stek dem gyldne. Tilsett løk og poteter og stek til de er bløte. Hell fiskebuljong, fløte og sitronsaften i gryten og kok opp. La det hele simre i 10 minutter
  2. Skyll blåskjellene grundig i kaldt vann og kast de som ikke lukker seg når du gir dem et lite kakk.
  3. Skjær torsken i terninger på 2x2 cm. Legg torsk og blåskjell i gryten og legg lokket på.
  4. La alt dampe i 2-3 minutter til blåskjellene har åpnet seg. Kast eventuelle uåpnede blåskjell.
  5. Klipp gressløk over den ferdige suppen
Recipe by Smaken av Oslo at https://www.smakenavoslo.no/clam-chowder-med-torsk-blaskjell-og-bacon/