Carbonara Molde
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2 personer
 
Ingredients
  • 150 g bacon
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g spagetti (bland gjerne fullkorn og vanlig)
  • 3 fedd hvitløk
  • ¼ rød chili
  • 2 vårløk
  • 1 sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 172 sitron, saften av
  • 3 ss kokevann fra spagettien
  • 1 dl fløte
  • 2 eggeplommer
  • 4 ss revet parmesan
  • rikelig med nykvernet svart pepper
  • ¼ ts cayennepepper
  • litt hakket persille
Instructions
  1. Start med å skjære baconet i terning eller biter og la det surre i noen minutter på svak varme i litt olivenolje.
  2. Kok spagettei etter anvisningen på pakka. Husk å ta vare på litt av kokevannet.
  3. Skjær hvitløk og chili så tynt du klarer og hakk opp vårløk og sjalottløk. Når baconet begynner å bli gyllenbrunt, blanader du alt dette sammen med baconet og har i en klatt smør. La det hele surre videre på svak varme i 3-4 minutter.
  4. Ha så i litt sitronsaft og til slutt litt av kokevannet og la surre videre i 1 minutt.
  5. Vend spagettien godt inn i baconblandingen, mens panna står på svak varme.
  6. Rør sammen fløte, eggeplommer, kvernet pepper og cahennepepper. Bland så inn revet parmesan.
  7. Hell dette over den varme spagettien, og vend det hele godt sammen. Strø over finhakket persille, og server med en gang. Spagetti carbonara smaker aller best helt nylaget og gjerne med et dryss ekstra parmesan og svart pepper på toppen.
Recipe by Smaken av Oslo at https://www.smakenavoslo.no/fotballmat-og-pasta-carbonara-a-la-molde/