Wurst's Famous Sweet Pickle Relish
Author: 
Recipe type: Tilbehør
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 5 dl
 
Ingredients
  • 1 agurk
  • 1 løk
  • ½ rød paprika
  • ½ grønn paprika
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 ts selleriblader
  • Til saltlaken trenger du:
  • 1 l vann
  • 1 dl salt
  • Til syltelaken trenger du:
  • 3 dl hvitvinseddik
  • 3 dl sukker
Instructions
  1. Del agurken på langs og fjern kjernen. Dette gjøres enkelt med skje. Skjær den så i små terninger.
  2. Hakk løk og paprika i terninger og legg de oppkuttede grønnsakene i saltlake i minimum 1 time.
  3. Mens grønnsakene står i saltlaken koker du opp 3 dl eddik, tilsetter sukkeret og rører til dette er oppløst.
  4. Fyll så et norgesglass - (husk at glasset må være helt rent så du må vaske det og ha det i kokende vann før du fyller det med relish!) - med grønnsaker og la det være igjen ca 1 cm til kanten av glasset. Tilsett krydder og så lake før du lukker lokket. La stå kjølig i 3 dager før det er klart til pølsefesten.
Notes
Vi i Smaken av Oslo ville kanskje klinket til med litt chili i miksen også.... Nam, nam!
Recipe by Smaken av Oslo at https://www.smakenavoslo.no/oppskrift-pa-wursts-famous-sweet-pickle-relish/