Kantarellpizza - en kjærlighetshistorie
Author: 
Recipe type: Pizza
Cuisine: Italian
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
  • Pizzadeig (lag selv eller kjøp ferdig)
  • Hvit pizzasaus:
  • Creme fraiche
  • noen kvister fersk timian
  • 1 ts finhakket chili
  • salt
  • pepper
  • Kantarellfyllet (a la Brimi):
  • Kantareller
  • Litt rapsolje
  • 2 store ss smør
  • Pepper
  • Salt
  • +
  • Italiensk speskeskinke
  • Løk i ringer
  • Litt ost (her kan du bruke det du har og liker)
Instructions
  1. Sett ovnen på max. Legg inn pizzastein e.l. om du har.
  2. Rens kantarellene godt - du bør børste dem rene - ikke skylle med vann! Varm rapsoljen i stekepanne og fyll på med soppen. La dem ligge i pannen et par minutter på middels varme før du rører rundt.
  3. Deretter legger du et par, gode spiseskjeer med smør i panna. La smøret smelte - så kan du røre det inn. Smak til med salt og pepper og sett til side.
  4. Bak ut pizzadeigen til passe porsjon.
  5. Bland ingrediensene til den hvite pizzasausen og bre et godt lag over deigen.
  6. Legg på noen skiver spekeskinke, kantarellene og dryss litt ost over.
  7. Steketiden kommer an på ovnen din - så følg med. Det er ikke så lang tid som skal til. Ca 8-10 minutter i vanlig ovn og ca 5 minutter i pizzaovn.
Recipe by Smaken av Oslo at https://www.smakenavoslo.no/kantarellpizza-en-kjaerlighetshistorie/