Mammas gode rundstykker
Author: 
Recipe type: Brød
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 24 stk
 
Ingredients
  • 1 kg hvetemel
  • 50 gr gjær
  • 2 ts bakepulver
  • 100 gr smør
  • 2 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann
  • 4 dl helmelk
Instructions
  1. Bland hvetemel og bakepulver.
  2. Smøret smuldres i melblandingen.
  3. Gjæret løses opp i lunken melk.
  4. Alt blandes sammen og eltes godt, fint å bruke kjøkkenmaskin.
  5. La deigen heve til dobbel størrelse, 30-40 minutter
  6. Ta deigen ut av bollen og ut på bakebordet ditt. Her deler du opp i rundstykkeemner og ruller dem ut. (Du kan også lage fine horn av denne deigen!) Vi lagde 24 rundstykker av deigen.
  7. La rundstykkene heve i romtemperatur i 30-45 minutter, gjerne under klede.
  8. Pass på at det ikke trekker på gjærbaksten!!!
  9. Pensle med egg og dryss med frø etter smak rett før du setter dem i ovnen.
  10. Stekes på nederste rille på 190-200 grader til de er passe brune/gyldne. 12 til 15 minutter - følg med!
Recipe by Smaken av Oslo at https://www.smakenavoslo.no/mammas-gode-rundstykker/