Knasende sprø pai med filodeig
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 12 små paier
 
Ingredients
  • 1 pakke filodeig (du kommer ikke til å bruke hele - så frys resten)
  • 4 egg
  • 3 dl melk
  • 1 liten boks cottage cheese
  • 200 gr fetaost - smuldret i biter
  • 5 vårløk - finkuttet
  • 1 dl gulost
  • 1 klype salt
  • Pepper (så mye eller lite du vil ha)
  • 1 ts muskat
  • 3 ss smeltet smør
  • Bruk et muffinsbrett i aluminium til paiene dine for små, søte paier - men du kan selvfølgelig også lage en stor.
Instructions
  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Ta filodeigen ut av fryseren og la den tine på benken.
  3. Visp sammen egg og melk, tilsett muskat, salt og pepper.
  4. Tilsett cottage cheesen og bland godt.
  5. Smør formene godt.
  6. Ta frem filodeigen og ha en skikkelig fuktig kjøkkenhåndkle klart til å legge over deigen, for den tørker superfort!
  7. Ta ut et deigark og pensle det med smør, klipp så ut en passe stor firkant av deigen slik at du får dekket en muffinsform og la endene stikke opp. Gjenta prosessen til alle formene har fått hver sin firkant - og så begynner du på første formen igjen. Alle formene bør få tre filodeig-firkanter oppå hverandre - slik at de danner en liten kurv.
  8. Tilsett eggenblandingen fetaost og finkuttet vårløk og bland sammen.
  9. Fyll alle formene med blandingen.
  10. På toppen strør du litt gulost, jeg brukte en blanding av osteskorper jeg hadde i kjøleskapet.
  11. Har du noen krydderurter kan du legge på noen timiankvister eller kanskje rosmarin?
  12. Sett paiene midt i ovnen.
  13. I min ovn ble de perfekte etter 30 minutter, men følg litt med - når massen har stivnet er paiene klare - det kan være litt før eller litt etter i din ovn.
  14. Paiene er perfekte til lunsj, middag, i matpakken eller til kveldskos.
Recipe by Smaken av Oslo at https://www.smakenavoslo.no/oppskrift-pa-knasende-spro-pai/