Baconpai med squash er perfekt til middag med en salat ved siden av – og får du rester kan du skjære paien i tynne skiver og ha den på brødskivene. Stor suksess her hjemme hos oss i alle fall.
Vi er skikkelig glade i pai både til middag og til dessert. Sjekk også ut de sprø, småpaiene og den himmelske pærepaien.
Alt blir bedre med bacon! Det er hele familien enige i.
I denne baconpaien – som egentlig er en squashpai – er baconet med til å lekre opp grønnsakspaien. Kanskje strengt tatt ikke nødvendig – men så himla godt da!
Squashen er nøytral på smak, men tar til seg smaker. Den er rik på kostfiber, men har lite kalorier! Altså perfekt til å bruke som fyllmasse. Og få kalorier – det liker vi – særlig når vi har tenker å bruke bacon, som jo ikke er helt kalorifritt.
Men jeg har også lagt inn litt Cottage Cheese – så hvor galt kan det egentlig bli?
I denne oppskriften har jeg revet squashen på et rivjern og latt den stå med et ørlite saltdryss – for å drenere ut væske. På den måten får du ikke så våt røre.
Oppskriften på min baconpai er også så stor at du garantert har nok rester du kan ha i lunsjboksen neste dag! Her var det kamp om hvem som skulle få ha med seg pai – derfor brukte vi den som pålegg på brødskivene og dermed fikk alle baconpai til lunsj!
Klar til å sette i gang?
- 1 ss olivenolje – og litt ekstra til å pensle squashen med
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, knust
- 450 gram squash, revet
- 1 hel squash – i tynne skiver – bruk potetskreller eller ostehøvel
- 150 gram Cottage Cheese
- 150 gram creme fraiche
- 50 g revet parmesan
- 1 bunt vårløk, hakket
- 6 egg
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 pk bacon
- salt og pepper
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Varm olivenoljen i en stekepanne. Tilsett løk og hvitløk og la det steke til det er gyldent. (Ikke la det svi seg – for brent hvitløk smaker ikke særlig godt.)
- Hell av eventuell overskuddsvæske fra den revne squashen og bland grønnsaken sammen med løken fra stekepannen, Cottage Cheese, creme fraiche, vårløk og parmesan. Ha i to klyper salt og så mye pepper du ønsker. Bland igjen.
- Så tilsetter du eggene, mel og bakepulver og bland godt.
- Kle en form – ca 20 x 30 cm med baconskivene.
- Hell i squashblandingen og legg de tynne squashstrimlene på toppen. Fold over baconet.
- Pensle med olivenolje og strø litt flaksalt og grov pepper på toppen.
- Sett i ovnen og la stå i 30-35 minutter til blandingen har satt seg.
Legg igjen en kommentar