Ikke hørt om Losæter midt i Oslo?
Ikke vi i Smaken av Oslo heller – før et Facebookarrangement dukket opp i feeden i går ettermiddag og annonserte – Losætermiddag. Middag med høsting av egne grønnsaker, vask og kutt. Salat og suppelaging i fellesskap og langbordsmiddag. Hvor kult er det? Klart vi ville være med.
Denne gangen var det Food Studio som var ansvarlige for middagen – men det blir flere middager du kan være med på. Hver onsdag fremover. Håper bare dere er like heldige med været på Losæter som vi var i dag!
Men altså – hva er Losæter? Og hvor er Losæter?
Vi kjørte rundt – og rundt – og rundt. Det var ikke enkelt å finne for det var ikke mulig å finne noen adresse, men det ligger altså bak Sørenga. Rett bak, liksom. Ved de store luftetårnene fra Operatunnelen. Med utsikt til Barcode. Og vi fant frem til slutt. Her ligger også parsellhagen Herligheten!
Men tilbake til Losæter – det finnes selvfølgelig også en bybonde her – Andreas Capjon, ansatt av Bondelaget i våres for å drive gård her midt blant høyhus og veier. Det finnes alle slags grønnsaker her, korn og spiselige blomster. I morgen flytter det inn høner!
Noen langbord og benker er satt opp, og på en ovn, midt i landskapet, står det en kraftgryte og koker. Vi blir ønsket velkommen av Andreas. Så bærer det avgårde til åkeren.
– Vi skal lage suppe og salat. Høst de grønnsakene dere tenker kan passe til det! oppfordrer bonden, og overlater de rundt 40 menneskene til å boltre seg i parsellene. Noen er sikre og grønnsaksvante, andre er mer forsiktige og ser seg spørrende rundt.
Etter økta i åkeren blir grønnsakene vasket, kuttet og lagt i gryten og i salatboller. Det blir en hyggelig middag med store og små. Og vakker middag! Diktopplesning ble det også.
En av parselleierne tipser om at det er flere ledige parseller. Ikke aktuelt for oss som har egen hage – men kanskje for deg? Hjem til Herligheten HER!
Nå kan man se på hagearealet sitt med nye øyne. Nyttevekster framfor pryd – eller begge deler i skjønn forening?
Jeg stemmer for begge deler! 🙂