Vippa – street food på kaikanten

Vippa-01

Vippa i solskinn – det er magisk!

Etter en spasertur hjemmefra gjennom Tøyenparken, forbi koselige Handwerk i Botanisk Hage, og videre ned Tøyen og Grønland hvor vi titter inn vinduene hos vår nye indiske favoritt Holy Cow og Oslos beste restaurant Maaemo.

Turen går deretter gjennom Barcode med nordiske Vaaghals og flere nye steder vi enda ikke har fått besøkt, før vi stopper opp i parsellhagen Losæter, hvor vi plukket vår egen middag, og beundrer det nye bakstehuset der.

Vi flanerer videre langs Sørenga med sitt nye sjøbad og mange restauranter, menger oss med et musikkorps i uniform, turister og lokalbefolkning på operataket. Fortsetter videre langs Langkaia forbi Salt og Havnelageret, og havner opp på Vippa. Alt i strålende solskinn.

Oslo, ass!

Vippa-26

Vippa-04

#oslove

– Vippa minner om Køben, sier Per. – Om Copenhagen Street Food. Litt mindre, mer oslosk.

– Ligner også på Århus Street Food, sier Tjodunn entusiastisk, etter nylig å ha hatt en topp citybreak i Københavns lillesøster på Jylland, i vårt koseligste naboland. – Den er også større.

Men Vippa er plenty stor nok for oss og alle de andre blide og bleke gjestene som har funnet veien til Vippetangen i dag. Køene går greit unna ved alle matbodene, men kjappest går det med drikkevarene – heldigvis for det er en litt frynsete dagen derpå. En Mack på tap og en surøl til Tjodunn. Ørken sur er en Berliner Weisse fra Siste sang, et lokalt Oslobryggeri på Grønland. Aaahhhh….

Vippa har også en perfekt beliggenhet – med «tean i tanga», som det heter på sørlandsk.

Vippa-03

Vippa-22

Street Food

Aleppo Bahebek – eller Aleppo jeg elsker deg – trigger Per mest i dag. Han har lest om de syriske flyktningene som jobber her, på Godt.no. Den syriske kokken som skrev fra mottaket i Bardufoss: «Jeg hører du hjelper flyktninger med et sted å bo. Jeg vil til Oslo. Jeg må jobbe!»

Et samarbeid mellom Mestringsguiden og Vippa kom i stand og kokken fikk jobb. Aleppo Bahebek ble resultatet. Også eritreiske Injera Palace er startet opp på samme måte.

Per stiller seg i den lange køen og bestiller kyllingshawarma. Etter mye loking frem og tilbake får Tjodunn bestemt seg. Det sto mellom wok fra Tunco, som vi jo vet er digg, indisk og thai – og det ble thailandske Plah sin Mr. Chow som gikk av med seieren.

Kylling i curry med nudler og en Roti med banan og kondensert melk.

Vippa-23

Vippa-25

Roti til folket!

Klientellet på Vippa er godt og blandet. Fra småbarnsfamilier til besteforeldre, med en hovedvekt på 30+. Stemningen er god. Inne er det god plass – ute er det mer kamp om bordene i solveggen.

Flere trekker utenfor serveringsområdet for å få plass – og trosser både tau og strenge skjenke- og serveringsregler. Med beina dinglene tre-fire meter over vannflaten, mens sola glitrer i havet er livet så definitivt verdt å leve.

Vi velger å spise inne på langbord. Sosialt og hyggelig. Ryddingen er overlatt til den enkelte og heldigvis er folk er flinke til å rydde opp etter seg.

Shawarmaen er god, mener Per. Tjodunn synes den er helt grei. Brødet er deilig sprøtt, men fyllet kunne godt hatt litt mer futt.

Curryen er god, særlig med ekstra chilisaus! Kunne kanskje ønsket litt mer kylling. Men dagens vinner er udiskutabelt – Roti’en med banan! Søt og klissete, litt sprø – syyykt god! Perfekt å dele.

Vippa-10

Vippa-07

For en hver smak

På Vippa bør du finne mat du kan like hos en av de ti bodene. Her kan du velge mellom meksikansk mat, indisk, ramen, syrisk mat, wok, sushi bowls, poke, kinesisk, eritreisk og thai-mat. Vårt beste tips: Smak noe nytt og praktiser people watching.

Sitt ute eller inne. Vippa leverer både i solskinn og regnvær, så ikke vær redd for å komme hit selv om det drypper ute.

Vippa har åpent onsdag til søndag 12-21 – men bare til 20 på søndager.

Vippa-02

Vippa passer for:

Barnefamilier: Ja – herlig plass og enkelt med barnevogn. Pass dog på småttisene så de ikke forsvinner over kaikanten og havner i havet.

Ut med jobben: Ja – kjør på. Perfekt!

Romantikk: Ikke typisk romantisk sted, men man kan alltids finne seg et romantisk hjørne hvor man kan være litt i fred.

Enestående gjester: Ja! Sosialt med langbord både ute og inne.

 

Prismessig helt ok nivå (her har kvitteringene blitt borte) – men roti’en kostet 85,-, kyllingcurryen Kao Som Gai kostet 150,- og shawarmaen 150,-. For en halvliter Mack pils kr 90,- og surølet har jeg fortrengt hva kostet, men var sikkert dyrt – som surøl pleier å være.

Hjem til Vippa HER!

Og til slutt – en bildeoversikt over stedene.

Vippa-21

Vippa-11

Vippa-18

Vippa-17

Vippa-16

Vippa-15 Vippa-14Vippa-12Vippa-13Vippa-19

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>