Vintage Kitchen – spennende nykommer

Vintage Kitchen-09

Vintage Kitchen ligger et steinkast fra Grünerløkka og Trattoria Popolare og Txotx – i Lakkegata 55. Og selv om jeg egentlig visste hvor det lå, måtte jeg likevel jeg opp med GPS’en på telefonen for å finne frem.
Men jeg fant frem, og ramlet inn dørene til en kjapp lunsj i den nye vinbaren og restauranten. Vinbaren har åpnet fra lunsj og utover, mens restaurantdelen åpner først på onsdag.

Vintage Kitchen 04
Vintage Kitchen 05
Vintage Kitchen 06
Danske dejligheder

På Vintage Kitchen er det herlige, danske smørrebrød å få kjøpt til lunsj. Klassikere som Stjerneskudd, tartar, hønsesalat, leverpostei og flæskesteg frister på menyen. Bak baren står kokken og lager smørbrød fortløpende.

Jeg er slett ikke alene. Her sitter det folk ved alle bord og også ved bardisken.

Jeg velger etter lange overveielser, til slutt en tartar, og har gleden over å sitte ved bardisken og se kokken lage smørbrødet. Rugbrød i bunnen, rått kjøtt, syltede nyper, hylleblomst-kapers og fritert egg. La meg si det slik – jeg angret ikke!

Vintage Kitchen 2-4
Vintage Kitchen 03

Vintages Kitchens trekløver

Lokalene til Vintage Kitchen har blitt kjempefine etter en totalrenovering av den ærverdige, gamle direktørboligen i Sundt-kvartalet.

Bak restauranten og restaureringen står trekløveret Heini Petersen (Mc Kinsey + ni ganger norgesmester i østersåpning! ), Daniel Johansson (Vinarius, Haga, Lysebu, Le Canard) og Elisabeth Hagelsteen (Territoriet, Lille B).

I tillegg til lunsjmenyen skal det være smørbrød take away og uteservering. Om kvelden pakker de smørbrødene bort, og gjør klar for egen meny i vinbaren. Her får du blant annet: Ovnsbakt margbein med snegler, Foie gras og røykt svineknoke og kveite fra Røst.

I andre etasje skal det være klassisk restaurant – som ikke vil binde seg til et enkelt kjøkken. Her skal det være både kortreist og mer eksotiske ingredienser, og åpner  dørene 6. september. Smaken av Oslo fikk en liten sniktitt i de lekre lokalene.

Vintage Kitchen 01

Vintage Kitchen 02Fine priser

Er du sånn greit nok sulten – blir du mett av et smørbrød på Vintage Kitchen. Det betyr en lunchrett til drøye hundrelappen. Det er greit. Presser du nedpå to smørbrød blir du skikkelig, skikkelig mett!

Vinlista fikk vi ikke gått gjennom, men med solide vinfolk på eiersiden, er vi sikre på at her skal det bli godsaker å leske seg på.

Tanken er å fylle stedet med lokale lunsjgjester på dagtid, mens de på kvelden håper å tiltrekke seg folk fra hele byen. Midt mellom Løkka og Tøyen – i et slags ingenmannsland – er Vintage Kitchen først til å etablere seg. Men området har potensial og plass til flere.

Vi kommer gjerne tilbake til denne spennende nykommeren – både til lunsj, til et glass vin eller full middag.

Hjem til Vintage Kitchen HER!

Vintage Kitchen 2-3
Vintage Kitchen 07
Vintage Kitchen 10

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>