Vi feirer med verdens beste pannekaker

Enkel og deilig pannekake-kake!

Enkel og deilig pannekake-kake!

Gratulerer med pannekakedagen!

Du er kanskje ikke helt på nett nå – men det er altså den store pannekakedagen over hele verden nettopp i dag. Tidligere var den kanskje mer kjent som feitetirsdag eller fat Tuesday og markerte siste dagen før fasten.

Om du synes det høres ulogisk ut med en feit tirsdag og pannekaker – så er årsaken at man før fasten skulle bruke opp siste matvarene i kjøkkenskapene og at det da var ofte mel, melk, egg og sukker som var igjen. De perfekte ingrediensene til pannekaker. Men siden de færreste av oss nå faster særlig mye – er det blitt til pannekakedagen.

Vi er så heldige i familien at Per lager verdens beste pannekaker – oppskriften finner du HER – og de kan serveres på utallige, digge måter – skjønt vi ender oftest opp med det klassiske tilbehøret blåbærsyltetøy, sukker og bacon. Selve oppskriften er sukkerfri – så her er det bare å meske seg.

Mitt pannekaketog er lastet med  all slags godis!

Mitt pannekaketog er lastet med all slags godis!

Av og til lager vi også vår digge pannekakekake til stor jubel fra venner og familie. Sykt enkelt – super lekkert – og veldig, veldig godt! Den enkle oppskriften finner du her!

Vil du ha et sunnere alternativ kan du prøve Kokke-Lises oppskrift på grove bananpannekaker – passer til frokost, lunsj, middag og kveldskos. Og det blir nesten alltid noen litt slitne bananer som kan brukes hjemme hos oss i alle fall. Oppskriften fra Lises nye kokebok finner du HER!

Vi elsker altså pannekaker og jeg var så heldig at jeg vant Tines pannekakekunst-konkurranse med pannekaketoget mitt.

Håper du får en fortreffelig pannekakedag og har lyst til å forsøke vår oppskrift!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>