The Pink Elephant – ny indisk på Tjuvholmen

The Pink Elephant hoved

The Pink Elephant er noe så etterlengtet som en indisk utenom de vanlige. Det er ikke her du kommer om du vil ha en kjapp curry og en øl. De åpnet for tre dager siden.

The Pink Elephant ligger tvers overfor Bølgen og Moi på Tjuvholmen. På hver sin side av selveste Tjuvholmen allé med adresse henholdsvis nr 2 for nykommeren og nr 5 for B&M.

Jeg er superspent, for jeg synes ærlig talt Oslo ikke akkurat renner over av indiske restauranter som tenker litt utenfor tiffin-boksen!

The Pink Elephant skal etter forhåndsinnsalget i DN være indisk «fine dining». Bakmennene er restauratør Jonathan Romano (Sabi Sushi), europamester for sommelierer Robert Lie, og kokk Frode Laupsa (bl.a.Oscarsgate, Fauna, Palace Grill), som jeg i dag finner bak grytene i det åpne kjøkkenet.

The Pink Elephant interiør

The Pink Elephant Laupsa

Anmeldt på dag to

Smaken av Oslo er ikke først på stedet. Selv om det er litt slunkent i lokalet til lunsj, har jeg selskap av flere bord med menn i dress. En av landets rikeste menn har også funnet veien inn hit.

I går kveld var det mer folksomt, forteller servitøren. Her har matkritikerne slåss om plassene, og både Dagbladet og DN skal ha vært innom.

– På dag to! sier Laupsa med ettertrykk og rister på hodet. – Jeg er fornøyd med en 5’er!

Han er ingen nykommer i restaurantbransjen, og dette er den niende restauranten han er med å åpne. – Men aldri har jeg hatt så lave skuldre! Flinke folk i alle ledd, mener han er forklaringen.

The Pink Elephant chambre

The Pink Elephant bord

Menyen på The Pink Elephant

Lunsjmenyen på The Pink Elephant er ganske liten, men likevel er det ikke så lett å bestemme seg. De byr på naan-wrap til 165, dagens express-rett til 265, en streetfood-rett med litt av hvert til 325 og dagens treretters til 365.

Prismessig ligger de vel i øvre skiktet sammen med en rekke andre her på Tjuvholmen, som for eksempel Fru K og Sjømagasinet.

Etter litt diskusjon med en særdeles imøtekommende og hyggelig servitør, lander jeg på treretteren, med et lite forbehold når det kommer til desserten. Ikke fordi den ikke høres fristende ut, men det høres litt mye ut. Vi blir enige om å vente og se an.

The Pink Elephant

The Pink Elephant forrett

Nordisk og indisk

– Vi serverer indisk tilpasset nordisk smak og anretning, sier Laupsa, mens han anretter forretten. Suppe basert på potet og fermentert kål, med erter, cashewnøtter, garam masala og syltet jalapeno . På toppen norske urter: Korianderskudd og krondill dandert på heite, indiske kremete godsaker.

Retten er vakker i sitt keramikkbollereir, og duften får sving på spyttkjertlene. Etter første smak er jeg frelst!

Her er det full Bollywood-dans i ganen. Suppa er pakket med smak på mange nivåer som bare utvikler seg – bit for bit. Hete, sødme, krønsj, syre – en enorm fylde.

The Pink Elephant closeup

Bedre enn sex

– Nan, sier servitøren og setter ned et gyldent brød ved siden av suppebollen.

– Nam! sier jeg.

Bedre enn sex, nesten i alle fall, tenker jeg, men det sier jeg ikke.

Forventningen er nå enorm til hovedretten – svinekjøtt confitert og grillet, med blomkål og kålrot og en kikert krokett. Også her er det gode smaker og teksturer, men deler av svinekjøttet er litt tørt og må tygges mer enn moro er. Så en liten nedtur der altså.

Men ikke verre enn at jeg tenker – her må vi bestille bord en kveld og spandere på oss full meny for kroner 780. Her vil jeg definitivt spise igjen.

Jeg dropper desserten og er mett og happy – og 245 kroner betalte jeg med glede!

IMG_9665

Hjem til The Pink Elephant HER!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>