SüdØst har byens beste uteservering, men…

SüdØst restaurant oslo asiatisk smakenavoslo

SüdØst frister med diger uteservering og online booking av utebord i sommervarmen, så vi slår til! Og vi er ikke de eneste – her i Trondheimsveien 5 er det liv under parasollene.

Vi vurderte også Trattoria Popolare og Txoxt som også ligger i nærheten, men bare på SüdØst kunne vi bestille ute – så det gjorde utslaget.

– Bra vi bestilte bord, sier Per og skuer utover menneskehavet. Solbrillene er på for mer diskret å kunne se på våre medspisere i lette og utringede sommergevanter.

Vi blir ganske fort geleidet bort til et tomannsbord, og i 30+ trenger vi væsketilførsel asap! Men det ble litt vanskeligere.

– Dette er jo ikke den første sommerdagen i år. Absolutt alle er tørste. Burde de ikke komme løpende med en karaffel vann og glass med en eneste gang? undrer Tjodunn. – Da ville vi jo bli skikkelig vennlig innstilt.

Ikke at vi blir sure, men litt irriterte over å ikke få bestilt noe å drikke kjapt må vi innrømme at vi ble.

Men det kommer til slutt en blid servitør som vi får bedt om både vann og øl og champagne. Nå tar vi ingen sjanser på at det er lenge til mannen kommer tilbake.

SüdØst restaurant oslo asiatisk smakenavoslo SüdØst restaurant oslo asiatisk smakenavoslo

Hvem tar feil?

Vi vil ha lett asiatisk øl – så Per tar en Singha og Tjodunn en Chang. Først kommer vannet – herlig! Så kommer en Chang og en… Ikke en Singha i alle fall. Et mørkt øl med et totalt ukjent navn for oss.

Når vi gjør kelneren oppmerksom på feilen, mener han at her er det vi som tar feil. Per har bestilt akkurat dette ølet og ikke en Singha, mener servitøren. Men hvordan kan vi ha bestilt øl vi aldri har hørt om?

Litt snurt bytter kelneren ølet – det er som han himler med øynene og hveser idiotiske kunder. Han gjør det ikke – som vi ser – men vi kan kjenne på oss at det er akkurat det han mener.

Men stemningen stiger når væskebalansen er i orden igjen, og vi bestiller Mixed springrolls, Baby boy og Tempura maki til forrett. Til hovedrett bestiller vi Pad Thai med scampi og signaturretten Crazy Duck.

SüdØst restaurant oslo asiatisk smakenavoslo SüdØst restaurant oslo asiatisk smakenavoslo

SüdØst signatur-and

Moëten er det absolutt ingenting å utsette på, men det  er vanskelig å si hva vårrullene inneholder. Smaken er ubestemmelig og konsistensen litt grøtete. Scampi-makien er helt ok og det samme er Baby boy’en.

Topp- og bunnoteringen kommer med hovedrettene. Tjodunns pad thai har deilige smaker og god konsistens. Helt som i Thailand er det ikke, men absolutt beste rett i dag.

Svarte-Per sitter på andre siden av bordet. Den sprøstekte anda er gjennomstekt, trevlete og tørr. – Den er også helt smakløs! mumler Per. Skuffelsen er stor.

– Vi skulle gått på Kamai, mener Tjodunn. Dessverre SüdØst. Neste gang vi får lyst på asiatisk gjør vi det!

SüdØst restaurant oslo asiatisk smakenavoslo

SüdØst restaurant oslo asiatisk smakenavoslo bettola

Oh, la, la – Bettola!

Dette holder ikke. Langt i fra.Det frister ikke med dessert, så vi ber om regningen. Vi bestemmer oss for å drikke desserten i stedet – og forflytte oss over til et utebord hos Bettola.

Det viste seg å være en skikkelig god beslutning. Hjelpsom og kunnskapsrik servitør og digge drinker! Flere venner kommer til og sommerkvelden er igjen perfekt og i vater.

 

SüdØst passer for

Barnefamilier – ja, for en rask forfriskning og småretter. Kan trille inn med barnevogn.

Enestående spisegjester – ikke spesielt tilrettelagt, passer bedre for vennegjenger og etter jobbengrupper.

Ut med jobben – plass til mange. Hvis samvær er viktigere enn mat.

Romantisk aften – hvis du kun har øyne for din utkårede, kan det fungere.

Hjem til SüdØst – HER!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>