Skaperverket på Sagene

Skaperverket-3

Skaperverket er undervurdert. Eller kanskje ikke vurdert i det hele tatt?

I Stockfleths gate 50 – litt nede på Sagene – finner du Skaperverket. En kafé, en bruktbutikk, et bokutlånssted, et møtested, en kulturkafé med mye som skjer.

Jeg har trent på Sats på Sagene (snikskryt) og tenker ta en kaffe og kanskje noe å spise. Fordi det ofte er kø og ikke så spennende i matdisken hos Kaffebrenneriet, tusler jeg lenger ned i gata. Var det ikke en kafé her et sted?

Skaperverket-1

Skaperverket-2

Skaperverket passer til mye

Og det var det! Enkelt, men trivelig. For meg, som alltid elsker å kikke i bruktbutikker, er det suverent å ta en mys på klær og effekter i ene enden av lokalet. Du kan også låne en bok her, om du vil. Og wifi’en er sterk – så du kan ta med deg mac eller pc og jobbe her noen timer. Eller legge trilleturen hit? Skaperverket har samme koselige atmosfære som hos Kaffe Lykke – Oslos kanskje billigste kafe?

Skaperverket er drevet av Frelsesarmeen, men det er ikke påtrengende. På høytaleren er det ikke salmesang, om du skulle tro det, her er Beyoncé tydelig i budskapet: Come on, baby, You put my love on top, top, top!

Skaperverket-6

Skaperverket-8

Digg rødbetfalafel

Menyen er liten og oversiktlig, håndskrevet på tavla ved disken. I valget mellom kyllingsalat, Rødbetfalafel og dagens: Betasuppe – ble det rødbetfalafel til 65 kroner. Maten kommer fra Frelsesarmeens kantiner som gir arbeidstrening innen kantine og kjøkkendrift.

En kaffe og en falafel – 95 kroner for lunsj. Og smakte det? Rødbetfalafelen var kjempegod og saftig med en valgfri dressing og brød ved siden av. Jeg valgte blåmuggost og var godt fornøyd. Perfekt mat etter trening.

Jeg kommer aldri til å stå i kø på Kaffebrenneriet igjen. Jeg kommer definitivt tilbake.

Skaperverket-4

Kom på konsert

Skaperverket har spennende kulturarrangementer med blant annet konserter med Daniel Kvammen, Lewi Bergerud og Kristian Grostad nå frem mot jul.

Mer info finner du på facebooksidene til Skaperverket HER.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>