Sapporo Ramen bar på Vulkan

Sapporo ramen bar suppe

Heter det Sapporo eller heter det Inages mat?

Litt usikker, er kanskje begge deler i samme? Ser sånn ut på skiltet.

Vi finner ut at det er Masaru Inage, som kommer fra Sapporo, som har åpnet Norges første ramenbar på Vulkan i Oslo. Ikke i Mathallen, men i bygget som også husker Handwerk og Kontrast, oppe langs Maridalsveien.

Og dette er ekte ramen, for nudlene blir importert fra selveste Sapporo. I tillegg kan du fra Inages mat kjøpe med deg sunn japansk mat fra en delikat kjøledisk.

Men tilbake til ramendelen. Vi setter oss ved disken.

Valgets kval på Sapporo

Shoyu, miso eller spicy?

Disse tre er basevalgene i de ulike ramensuppene. Vi er ikke supersultne, så vi kjøper en spicy ramen på deling og en porsjon gyoza, for å teste dem. Suppen på Sapporo Ramen bar er stor og mektig, så en på deling var helt riktig i dag.

Suppa er deilig og passe spicy, nudlene glatte og med god tyggemotstand. Svinekjøttet er så mørt og smakfullt at vi sukker av pur lykke. Vi slurper i oss maten, for det er nemlig lov når man spiser ramen. Gyozaene er også digge.

Det kommer stadig flere folk innom. Noen kjøper take away, men mange setter seg. Vi spotter selveste Hipstakokken aka Anders Braathen fra Smalhans som også er på ramenbesøk. Det må da være et kvalitetsstempel?

Sapporo Ramen bar gyoza

Smaken av Oslo har lengtet etter et ramensted i Oslo, for vi har spist ramen i New York – hos Ivan Ramen, som nå du også kan se på den nye sesongen av Chefs Table. Og i dejlige København, hos øl-favoritten Mikkellers Ramen to Biiru. Begge anbefales!

Hurra for Oslos første ramensted Sapporo – og les mer her!

Ramen pop up!

PS – lørdag 8. april blir det ramen pop up og takeover hos Hitchhiker. Det er danske Hrimnir som står ved de dampende grytene. Sjekk arrangementet HER!

 

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>