Ringnes Brygghus åpner dørene

Ringnes Brygghus-08

Ringnes Brygghus er open for business. Nå har bryggeriet åpnet dørene inn til sitt nye storstue viet til de gylne dråper – eller som de kaller det selv – et ølkultursenter. I Thorvald Meyersgate 2, i lokalene hvor Ringnes tappet sitt første øl for 141 år siden, står det nye brygghuset på historisk grunn. Rett opp gata fra restaurant Bass og sushistedet Jonoe.

Her skal det storslagne Brygg i Storgata få en konkurrent.

NB! Dette innlegget er skrevet etter et presseevent på åpningsdagen hvor Smaken av Oslo var #invitert. Dette er en omtale og ikke en anmeldelse som vi kun gjør når vi har betalt selv. Smaken av Oslo har ingen samarbeid med Ringnes Brygghus.

Ringnes Brygghus-13

Ringnes Brygghus-14

Øl & smørrebrød

Ølbølgen som har skyllet over landet de siste årene, har resultert i en oppblomstring av småbryggerier landet rundt, og en utvidet flora av ølsorter. Hos Ringnes Brygghus kan du både nyte ditt øl i fred, men også lære mer om både øl og brygging.

I tillegg til et stort utvalg øl er det også laget en meny som skal matche de ulike ølsorten. Smaken av Oslo fikk smake en flight av danske smørrebrød på pre-åpningen. Men det finnes også deilige toasts, ølvafler og søte retter som får perfekt følge av riktig øl – om du spør den kunnskapsrike betjeningen om råd.

Ringnes Brygghus-11

Camilla Harbu Bielecki – @tidstypisk - fant sin favoritt under smakingen.

Ringnes Brygghus-01Ringnes Brygghus – et ølkultursenter

Øl-sommelier og daglig leder Hansi – Hans Ingi Tryggvason forteller med begeistring om ølsorter, humle, gjær og malt. Om øl-flighter, smakinger, kursing og quiz – alt som kommer på programmet hos Ringnes Brygghus fremover. Ølkultur til folket!

Enten du er en ølkjenner, eller bare er nysgjerrig, vil dette absolutt være en hyggelig oase. Det blir neppe dans på bordene, men mer en lugn og avslappet stemning for folk i alle aldre.

Ringnes Brygghus-05

Ringnes Brygghus-03

Vindusrekka eller Sopranosbordet?

Interiøret er rustikt og spennende. Vindusbordene er lekre der de troner øverst i de høye vinduene, men du bør være sprek og helst over 1,70 for å komme deg opp trappetrinnene dit.

Ellers er favorittbordet det store, runde under bryggkjelen som gir en solid Sopranos-feel! Her kan du samle dine consiglieri rundt bordet i mørke høst- og vinterkvelder, og løse små og store problemer. Om dere da ikke blir med på Kahoot’en som Hansi lover skal bli knallbra.

Ringnes Brygghus-09

Ringnes Brygghus-15

Ringnes Brygghus-16

Hjem til Ringnes Brygghus HER!

 

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>