Restaurant Under på Lindesnes åpnet 20. mars. Den 18. mars fikk Smaken av Oslo en forhåndsvisning sammen med et stort internasjonalt pressekorps.
Verdens største undervannsrestaurant og Europas første. Det er en mektig opplevelse å besøke restaurant Under – noe mye mer enn bare et restaurantbesøk.

Alle foto: Tjodunn Dyrnes/smakenavoslo.no.

Down under
Chef Nicolai Ellitsgaard kjenner på presset. To dager før åpningen av restaurant Under på Lindesnes sover han fortsatt om natta, men kanskje mest fordi han er helt utslitt?
Designet av restauranten er en triumf i betong og sørlandsk eik. Nå må maten leve opp til forventningene. Med plass til 40 gjester – er det en eksklusiv opplevelse å spise på restaurant Under. Og det satses mot stjernene. Michelin-stjernene.
Fem meter under havoverflaten ligger spisesalen. I vannskorpa ligger champagnebaren.

Michelinnivå
Det er heller ikke billig. Kuvertprisen ligger på Michelin-nivå, rett under Maaemo. Matmenyen koster 2 250 kroner, vinpakken kr 1 450 og jus pairing 850,-.
Men det har ikke skremt spisegjestene. Det er nemlig ikke et bord å oppdrive på restauranten i skrivende stund. De er fullbooket ut september!


Havets delikatesser
På pressedagen får vi smake på to snacks – og begge er smaksbomber fra havet.
Den første – et albueskjell bakt av potet med en albueskjell-krem inni. Rett nr to er også en papirtynn potetkjeks med lange. Begge deler skal være på menyen på Under, i følge chef Nicolai.



Blant nakenbadere og småsei
Den dagen vi besøkte restaurant Under var det på dagtid med knallsol fra skyfri himmel. Lysstrålene danset magisk ned gjennom vannet og utenfor akrylvinduet svømte både småsei, ulker og bittesmå reker.
Om kvelden vil lysforholdene være mer regulerte med lys på bunnen utenfor – og finstemt belysning inne. Da vil kanskje også maten ha mer naturlige farger enn den hadde denne vakre vårdagen.
Mens sommerens spisegjester kanskje får besøk av nysgjerrige båtturister og nakenbadende lokalbefolkning, venter vi tålmodig.
Smaken av Oslo skal nemlig kaste seg over bordbestillingen når Under legger ut nye bord til vinteren. Drømmen er å oppleve høst eller vinterstorm på havets bunn.
Legg igjen en kommentar