Oslo Raw – en perle på Adamstuen

Oslo Raw 1

Oslo Raw?

– Aldri hørt om, men det virker spennende, sa min kule venninne da jeg foreslo å møtes på Adamstuen for en update og en matbit. Selv om kafeen ble startet i 2016 er den nok fortsatt en uoppdaget perle for mange.

Oslo Raw ble startet av den talentfulle journalisten Tiril Refsum, som også kommer med kokeboken Rågodt på Gyldendal denne våren. Raw food-eventyret startet beskjedent hjemme på kjøkkenet, men har utviklet seg fra en en-kvinnes-bedrift til en mellomstor bedrift med 20 ansatte. Tøft!

Oslo Raw 2

Oslo Raw 3

Slow raw food

I disken er det mye som frister. Vi har god tid til å studere både meny, kakene i disken og andre kunders mat før vi får bestille. Kafeen er nesten full, så de har mye å gjøre bak disken i dag.

– Det lover bra at stedet er populært, mener min venninne. – Og har du sett, det er bare kvinner her! Er et jentested. Og se: Ekte, lekre blomster på bordene.

Vi presser oss inn ved det siste ledige bordet på Oslo Raw, som kan ligne litt matmessig på Skippergata 22 nede i sentrum. Eller Eckers på Steen & Strøm og Frogner.

Vi er supersultne, og bestiller alt vi har lyst på. Norsk Kombucha med ingefær, Golden Milk, Matcha Latte, én raw pizza og én raw brunch. Totalpris 390 kroner for to. Fint nok.

Vi har det ikke travelt, heldigvis, for dette er raw food – ikke fast food. Vi starter med kombuchaen, som vi fikk med fra disken, og så tar det en stund før vi får vår Golden Milk og Matcha Latte.

Alle drikkevarene er supre. Skjønt for en kombucha-jomfru, som min spisevenninne – ble akkurat denne en smule røff. Hun avslår høflig påfyll når jeg byr.

– Det smakte grevlingpiss, flirer hun. – Men Golden Milk, laget på havremelk – en drikk for guder! Jeg lurer på om jeg må ha en til.

Oslo Raw 4

Verdt å vente på!

Når maten kommer, glemmer vi all ventingen. Direkte fra kjøkkenet kommer nylaget mat på trefjøler. Det ser fabelaktig og veldig sunt ut.

Jeg er ikke den store vegetarspesialisten og blir bekymret for at pizzaen skal være kjedelig, men det er smak i bøtter og spann. Helt nydelig, faktisk. Med rød pesto, avokado og rå parmesan.

På den andre siden av bordet jubles det over chiapudding, et pizzastykke og to små kaker. Bringebærkaken er supergod, men sjokolade- og peanøttkaken er enda bedre!

Det blir en grådighetspause i Ullevålsveien 82. Etter stillheten er vi blitt skikkelig mette. Ikke et øyeblikk savnet noen av oss kjøtt eller varmebehandling. Og vi blir enige om at dette er mat det er verdt å vente på.

Og at vi må komme tilbake til Oslo Raw snart.

Og at vi skal investere i kokeboken til Tiril, så vi kan lage herlighetene hjemme!

Pris for solid lunsj for to: 390 kroner.

Oslo Raw 5

Oslo Raw passer for:

Barnefamilier: Både ja og nei. Er ganske lite plass inne, så elleville unger er neppe noe sjakktrekk. Men på uteserveringen er det bedre plass. Barn vil digge både smoothier og kaker.

Venninner: Ja, ja og atter ja!

Sjekkested: Ja – for menn og kvinner som liker kvinner som er opptatt av kosthold.

Ut med jobben: Nei. For lite og trangt og stenger tidlig. Men – du burde bestille mat herfra til til eventer og arrangementer.

Enestående spisegjester: Er vel mest lagt opp til små grupper, men passer godt hvis du vil sitte tett inntil fremmede, som nevnt under Sjekkested.

Romantisk stevnemøte: Nei.

Hjem til Oslo Raw HER!

 

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>