Oppskrift på min favoritt tapas

Heit chorizo karamellisert i rødvin - tapasen over alle tapaaas for meg!

Heit chorizo karamellisert i rødvin – tapasen over alle tapas for meg!

Første gang jeg laget denne, ble jeg som besatt!

Chorizo karamellisert i rødvin er den perfekte kombinasjon søtt, salt og sterkt på en gang. Et Colombi egg eller et kinderegg i pølseform! Tapaslykken var enorm – og siden har jeg laget denne i enhver tapasanledning, og ofte ellers også.

Den store tapasdagen nærmer seg – 16. juni – og i den anledning vil jeg dele denne superenkle og digge tapasen med dere. Jeg får vann i munnen bare jeg skriver om den… Tapas – små mat – er spansk og en av de tingene jeg elsker å spise.

Jeg har akkurat kommet hjem fra San Sebastian og en matorgie der. Mer på bloggen om det senere – men her er et par smakebilder og sjekk gjerne instagramkontoen @smakenavoslo.

 

Tapasdagen 16. juni feires over hele verden. Her i Oslo er det en ukes feiring. På flere restauranter får du gratis tapas når du er ute og spiser. Det er også en foodtruck som serverer tapas og alkoholfritt spansk øl på Youngstorget mellom 15 og 19 på selveste tapasdagen. Les mer om opplegget HER.

Min chorizokjærlighet er stor og brennhet – og her kommer oppskriften.

 

Oppskrift på tapasen over alle tapas
 
Cook time
Total time
 
Author:
Recipe type: Tapas
Cuisine: Spanish
Ingredients
  • 2 dl rødvin - behøver ikke være så bra kvalitet
  • 300 gram rå og ikke speket chorizo - så god kvalitet du kan få tak i! Jeg liker dem så sterke som mulig - men de er gode uansett.
Instructions
  1. Hell rødvinen i en tykkbunnet gryte og sett til koking. Poenget er å redusere rødvinen.
  2. Når vinen har begynt å redusere seg tilsetter du chorizopølsene. (Jeg liker egentlig å bruke de små chorizopølsene, men her fikk jeg bare tak i noen større - og det fungerer også bra. Jeg pleier å koke dem hele uansett størrelse, fordi jeg da synes de holder seg saftigere.)
  3. Pølsene skal kokes ferdig - og vinen reduseres til en mørk, karamellaktig og klissete saus. Da får du den utrolig deilige søte, salte, sterke smaken.
  4. Ta gryten av og server pølsene. Er de store, kan du nå kutte dem i mindre biter.
  5. Og skulle det mot formodning bli noen igjen - dette skjer aldri når vi har selskap - så er de knallgode kalde dagen etter, eller du kan bruke dem i for eksempel en omelett.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: