Oppskrift på Wurst’s Famous Sweet Pickle Relish

Wursts Famous Sweet Pickle Relish

Det er ikke hver dag Smaken av Oslo blir invitert til Pickling School – så vi har lært at det er viktig å slå til når man får sjansen!

Sylting er jo ingen ny tradisjon – snarere en gammel måte å konservere mat på, men som har kommet tilbake på retromatbølgen. Vi snakker jo om kultur! Og nå vil vi ha maten kortreist og gjerne hjemmelaget. Tidligere har Smaken av Oslo laget våre egne pølser – noe som gikk overraskende bra! Og nå skal det altså bli tilbehør også.

Vi har jo tidligere vært på pølsebesøk hos Wurst og var rimelig godt fornøyde. Vi hadde litt å utsett på pølsene, men denne gangen smakte de mye bedre. Kan det ha skjedd noen endringer i oppskriftene fra Metervare eller kan det ligge i tilberedelsen av pølsene?

Sist var vi også litt kritiske til at alt tilbehør var brunt, selv om smaken var ok – så var det litt deprimerende å se på. Denne gangen fikk vi smake på Wursts egen pickle relish – og den var både god og fargerik. Og ikke nok med det – vi fikk oppskriften og av pølseelskerne fikk vi også et lynkurs i sylting!

«It takes  a sour woman to make a good pickle», skriver den amerikanske suksessforfatter Michael Chabon i boka «The Yiddish Policemen’s Union». Så da var det bare å brette opp ermene!

I en stram eim av eddik ble det mikset og trikset i pølsepuben – og resultatet ble glimrende. Det bør for ordens skyld også nevnes at godsakene ble skylt ned med Pilsner Urquell, som hadde invitert til gildet.

Smaken av Oslo lever etter prinsippet «sharing is caring». Og derfor – til alle pølseglade venner – som liker syltesmak – her kommer oppskriften på Wurst’s Famous Sweet Pickle Reslish. Lager du den nå – er den klar til pølsefest om 3 dager!

Easy peasy – som Jamie ville sagt.

 

Wurst's Famous Sweet Pickle Relish
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author:
Recipe type: Tilbehør
Serves: 5 dl
Ingredients
 • 1 agurk
 • 1 løk
 • ½ rød paprika
 • ½ grønn paprika
 • 1 ts sennepsfrø
 • 1 ts selleriblader
 • Til saltlaken trenger du:
 • 1 l vann
 • 1 dl salt
 • Til syltelaken trenger du:
 • 3 dl hvitvinseddik
 • 3 dl sukker
Instructions
 1. Del agurken på langs og fjern kjernen. Dette gjøres enkelt med skje. Skjær den så i små terninger.
 2. Hakk løk og paprika i terninger og legg de oppkuttede grønnsakene i saltlake i minimum 1 time.
 3. Mens grønnsakene står i saltlaken koker du opp 3 dl eddik, tilsetter sukkeret og rører til dette er oppløst.
 4. Fyll så et norgesglass - (husk at glasset må være helt rent så du må vaske det og ha det i kokende vann før du fyller det med relish!) - med grønnsaker og la det være igjen ca 1 cm til kanten av glasset. Tilsett krydder og så lake før du lukker lokket. La stå kjølig i 3 dager før det er klart til pølsefesten.
Notes
Vi i Smaken av Oslo ville kanskje klinket til med litt chili i miksen også.... Nam, nam!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: