Oppskrift på verdens beste sjokoladekake!

Foto: Smaken av Oslo.

Foto: Smaken av Oslo.

Her i Smaken av Oslo er det baketid og hva er mer digg enn en deilig sjokoladekake?

Denne oppskriften fikk jeg hos den flinke, danske matskribent og -stylist, restauratør og jeg vet ikke hva, Mette Helbæk. Vi skulle besøke sommerens snakkis og mest populære spisested i København – restaurant Stedsans som holder til i et drivhus i en hage, oppe på et tak i bydelen Østerbro. Den fantastiske grønne oasen midt i byen har Mette startet opp med sin mann – og du kan lese alt om besøket vårt her.

Restaurant Stedsans. Foto: Smaken av Oslo

Men tilbake til sjokoladekaken.

I restauranten sin har Mette servert sjokoladekaken til jubel fra spisegjestene og sjenerøs som hun er, og heldig for oss, bestemte hun seg for å dele oppskriften på det hun kaller Verdens beste sjokoladekake. Og jeg – deler den selvfølgelig med deg!

Kaken er latterlig enkel å lage. Den har bare 4 ingredienser og du lager den på null komma svisj! Fordi den ikke inneholder mel smaker den som en blanding av sjokoladepudding, kake og konfekt.

Er du klar? :-)

 

Oppskrift på verdens beste sjokoladekake!
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author:
Recipe type: Cake
Serves: 8-10 personer
Ingredients
  • 6 egg
  • 200 g smør
  • 200 g sukker (her kan du ta det du liker best vanlig sukker, honning, lønnesirup, brunt sukker, kokossukker)
  • 200 g sjokolade (velg en riktig god sjokolade - for i denne kaken kommer sjokoladesmaken virkelig til sin rett)
Instructions
  1. Sett ovnen på 150 grader.
  2. Hakk sjokoladen, du trenger ikke finhakke.
  3. Legg smør, sukker og sjokolade, i denne rekkefølgen med smør nederst, så sukker og til slutt sjokolade, i en bolle. Bollen settes oppe i en gryte med svakt kokende vann slik at ingrediensene får smelte sakte sammen.
  4. Vips de 6 eggene.
  5. Ta den smeltede sjokoladeblandingen bort fra gryten og hell eggene i blandingen mens du vispet godt!
  6. Hell deigen i en form du har dekket med bakepapir. Jeg brukte en rundt form som jeg smurte langs kanten og hadde bakepapir i bunnen.
  7. Sett kaken i ovnen og la den bake i ca 30 minutter.
  8. Ta kaken ut og la den bli helt kald før du spiser den. Om du klarer å vente blir den bare bedre av å stå kaldt en dag eller to!
  9. Server med litt krem, vaniljekesam eller iskrem og litt bær. Enkelt og eventyrlig godt!

For flere stylingtips kan du sjekke Instagram og #stedsanschocolatecake og se hvordan andre har gjort det. Så kan du legge inn din kake når du har bakt. :-)

Er du fortsatt mer sjokoladefysen anbefaler jeg at du forsøker flødebollene våre. Du vil garantert ikke angre!

Hjem til restaurant Stedsans – HER!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: