Her i Smaken av Oslo er det baketid og hva er mer digg enn en deilig sjokoladekake?
Denne oppskriften fikk jeg hos den flinke, danske matskribent og -stylist, restauratør og jeg vet ikke hva, Mette Helbæk. Vi skulle besøke sommerens snakkis og mest populære spisested i København – restaurant Stedsans som holder til i et drivhus i en hage, oppe på et tak i bydelen Østerbro. Den fantastiske grønne oasen midt i byen har Mette startet opp med sin mann – og du kan lese alt om besøket vårt her.
Men tilbake til sjokoladekaken.
I restauranten sin har Mette servert sjokoladekaken til jubel fra spisegjestene og sjenerøs som hun er, og heldig for oss, bestemte hun seg for å dele oppskriften på det hun kaller Verdens beste sjokoladekake. Og jeg – deler den selvfølgelig med deg!
Kaken er latterlig enkel å lage. Den har bare 4 ingredienser og du lager den på null komma svisj! Fordi den ikke inneholder mel smaker den som en blanding av sjokoladepudding, kake og konfekt.
Er du klar? 🙂
- 6 egg
- 200 g smør
- 200 g sukker (her kan du ta det du liker best vanlig sukker, honning, lønnesirup, brunt sukker, kokossukker)
- 200 g sjokolade (velg en riktig god sjokolade – for i denne kaken kommer sjokoladesmaken virkelig til sin rett)
- Sett ovnen på 150 grader.
- Hakk sjokoladen, du trenger ikke finhakke.
- Legg smør, sukker og sjokolade, i denne rekkefølgen med smør nederst, så sukker og til slutt sjokolade, i en bolle. Bollen settes oppe i en gryte med svakt kokende vann slik at ingrediensene får smelte sakte sammen.
- Vips de 6 eggene.
- Ta den smeltede sjokoladeblandingen bort fra gryten og hell eggene i blandingen mens du vispet godt!
- Hell deigen i en form du har dekket med bakepapir. Jeg brukte en rundt form som jeg smurte langs kanten og hadde bakepapir i bunnen.
- Sett kaken i ovnen og la den bake i ca 30 minutter.
- Ta kaken ut og la den bli helt kald før du spiser den. Om du klarer å vente blir den bare bedre av å stå kaldt en dag eller to!
- Server med litt krem, vaniljekesam eller iskrem og litt bær. Enkelt og eventyrlig godt!
For flere stylingtips kan du sjekke Instagram og #stedsanschocolatecake og se hvordan andre har gjort det. Så kan du legge inn din kake når du har bakt. 🙂
Er du fortsatt mer sjokoladefysen anbefaler jeg at du forsøker flødebollene våre. Du vil garantert ikke angre!
Hjem til restaurant Stedsans – HER!
Legg igjen en kommentar