Oppskrift på verdens beste granola-is

Vakre, gode, geniale granola-is.

Vakre, gode, geniale granola-is.

Granola-is er genialt! – om jeg så skal si det selv – og det skal jeg. Og for deg som tror dette bare fungerer sommerstid, kan jeg helt klart avkrefte. Vi spiser nå is i bøtter og spann hjemme hos oss og selv om snøen smelter i hagen – kan jeg med hånden på hjertet si at vi ville gjort det samme om istappene dinglet foran vinduene og det knitret på peisen.

Vi har dilla på is hjemme for tida – så følg oss på Instagramkontoen daily_popsicle for daglig is-inspo!

La meg enkelt forklare hvorfor granola-is er genialt med 5 uslåelige argumenter!

1. Granola-is er kjempegodt!

Om du først tester ut oppskriften en gang, kan jeg garantere at du kommer til å gjøre det igjen. Etter at ryktene om frokost-is spredte seg i nabolaget har køen av gutter økt og økt.

2. Granola-is’en er et fullverdig frokostalternativ med granola, yoghurt/Biola og frukt!

Dette er hva du vanligvis ville tenkt på som frokost – bare i frossen versjon. Faktisk kan du spise minst 2 granola-is for å få en vanlig porsjon med frokost. En annen digg frokost er en enkle kjøleskapsgrøt.

3. Granola-is er sunt – jeg vil faktisk si slankende!

De to versjonene jeg har laget inneholder henholdsvis 101 og 112 kalorier. Dvs at du ukan spise 2-3 stykker til frokost. Det å spise en is tar også lenger tid enn å gafle nedpå en bolle med de samme ingrediensene samtidig som du også vil føle deg mettere. Næringsinnholdet i granola-isene er bra med melkeproteiner, korn og frukt. Innafor alle anbefalinger. Vi har brukt favorittgranolaen fra Sveriges øko-raw-food-stjerne Renée Voltaire – som vi hamstrer på harryhandel fordi den da er halv pris av den norske.

Og du kan selvfølgelig spise granola-is hele dagen, ikke bare til frokost. Perfekt som mellommåltid, når du vil unne deg noe digg eller som kveldsmat, synes jeg.

En med kokos-Biola og en med jordbær og markjordbær-yoghurt.

En med kokos-Biola og en med jordbær og markjordbær-yoghurt.

4. Konseptet is til frokost er kjempegøy!

Barn blir overlykkelige over å bli tilbudt is til frokost. Det samme blir voksne – i alle fall hjemme hos oss. Mat på pinne er morsommere enn vanlig mat. Is og mat på pinne har mange positive assosiasjoner – bare tenk etter selv. Har jeg rett? :-)

5. Det er enkelt og billig å lage!

Sist, men ikke minst. Det er superenkelt å lage – du trenger få og rimelige ingredienser. Og – variasjonsmulighetene er uendelige. Fine å se på er de også – men nå blir det nesten for mange gode argumenter.

Ferdig snakka! Her er oppskriften.

Oppskrift på verdens beste granola-is
 
Prep time
Total time
 
Author:
Ingredients
  • 10 g granola (1 ss) - bruk din favoritt, jeg har brukt Renée Voltaires Hasselnöt & Russin
  • 80 ml kokos-Biola eller Eldorados jordbær & markjordbær drikkeyoghurt
  • 1 bringebær
  • 1 blåbær
  • 2 bananstjerne eller kiwistjerne (stjerner bare fordi det så kult ut - vanlige skiver funker like bra)
  • Ekstra godt om du har en liten skvis agavesirup på granolaen.
  • (Renée Voltaire har en vanlig og en med sjokolade. En dæsj på 5 gram tilstaver 16 ekstra kalorier - så det har du bare godt av!)
Instructions
  1. Legg ca ½ ss granola i bunnen av isformene.
  2. Så fyller du opp med yoghurt eller biola.
  3. Putt oppi frukt og bær - forsøk å presse frukten ut mot kanten - da blir de finest når de har frosset.
  4. Dryss ½ ss granola på toppen av isen og sett pinnen i.
  5. Putt i fryseren og la stå i minst 8 timer.
Notes
Yoghurtisen er mer fløteisaktig, mens Biolaisen er mer saftisaktig! Begge deler like godt, mener familiejuryen. :-)

 

På tide å fryse frokosten!

På tide å fryse frokosten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: