Oppskrift på sticky, spicy kyllingvinger

IMG_3274

Spice up your life! Og du trenger slett ikke vente til fredda’n!

Salt, søtt og sterkt. Kyllingvinger i hot og klissete saus er en familiefavoritt og vi har testet mange versjoner – og for tida er det denne versjonen som er på topp! Obs – Kan nok være i sterkeste laget for enkelte sarte barneganer. Da kan Pers fantastiske kyllingburger kanskje være et mer familievennlig  alternativ?

Basen for grillsausen vår er den thailandske sausen sriracha – eller som Urban dictionary kaller den – hipster tabasco. Sausen består i hovedsak av hvitløk, sukker, chili, eddik og salt. Sriracha er hot på alle måter – den har også fått sin egen dokumentar, «Sriracha – the movie» les mer HER!

sriracha

Den thailandske kraftkaren blandes med honning, soyasaus og sesamolje – og vips er du klar for hot chicken wings bonanza! Server as is – eller med ditt favorittilbehør. Kanskje lurt med en litt sval rømme- eller yoghurtdipp ved siden av. Kan funke som middag, snacks, lunsj, tapasrett eller til koldtbordet. Dagen derpå er det en himmelsk combo!

Og når jeg sier kyllingvinger – så kan du bytte ut vingene med andre deler av kyllingen også – og få et finger licking bra resultat. Og funker selvfølgelig på for eksempel ribbe…. Og serverer du øl til vingene – er kvelden perfekt!

Ja, vi elsker denne sausen, disse kyllingvingene – og her kommer oppskriften!

Oppskrift på sticky, spicy kyllingvinger
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author:
Serves: 6 personer
Ingredients
 • 2 kg rå kyllingvinger
 • 80 ml sriracha
 • 90 g honning
 • 1 ss soyasaus
 • 1 ts sesamolje
 • Salt og pepper etter smak
Instructions
 1. Sett ovnen på 220 grader.
 2. Bland sammen sriracha, honning, soyasaus, sesamolje, salt og pepper i en stor bolle og miks godt.
 3. Tilsett kyllingvingene og bland godt slik at kyllingen får på seg mest mulig av sausen. Dekk til med plast og la stå et kvarters tid.
 4. Hell kyllingvingene og sausen over i en stor bakepanne og sett i ovnen.
 5. Kyllingvingene trenger ca 30 minutter i ovnen - men vær sikker på at de er gjennomstekte. Snu gjerne vingene et par ganger i løpet av steketiden.
 6. Etter 30 minutters tid sjekker du at kyllingvingene er stekte og sausen har karamellisert seg til en klissete konsistens. Du er nå klar for å servere vingene. Skvis over litt lime eller sitron rett før servering, om du har - det setter en ekstra fresh spiss på vingene.
Notes
Tips!
Server med enkel rømmedipp - om noen skulle synes vingene er i heiteste laget.
Vi testet sausen nå sist på kyllingklubber til middag og serverte med perlespelt med grønnsaker - og det funket skikkelig bra.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: