Nytt år med flere oppskrifter, matreiser, kokebøker og restauranter

 

Image-1

Godt nytt år!

Smaken av Oslo går inn i vårt tredje år med matblogg, og interessen for mat og drikke har ikke akkurat minsket i familien. Det gjør at vi både lager mye god mat, leser om det, snakker om det, tenker, drømmer og planlegger mer mat.

Som de fleste andre nordmenn har også vi spist og drukket i overkant i jula, og i disse tidlige januardagene snakker vi voksne om måtehold. Sunn mat er ikke noe nytt, men vi ønsker å bli flinkere i 2016 og mer bevisste på hva vi spiser. Det er ikke planlagt noen dietter eller full omlegging av kostholdet, og det blir langt i fra slutt på kaker og søte saker eller pølser og burgere, men vi vil også:

  • spise mindre kjøtt og farseprodukter
  • lage enda mer mat fra bunnen av
  • spise mer grønnsaker
  • spise mer fisk
  • kaste mindre mat
  • lære mer om mat og drikke

 

Men på bloggen blir det…

IMG_5075

Nytt bokprosjekt

Selv om det kanskje høres sånn ut, skal vi ikke skrive kokebok. Men hver uke i 2016 skal vi vie til en kokebok – lage mat fra den – og si vår hjertens mening: Ble vi inspirerte? Hva fikk vi lyst til å lage? Hvem passer boka for? Oppskriftene på det vi lager blir delt på bloggen – og på den måten kan du se og teste oppskrifter fra 52 kokebøker. Som journalist og matskribent får jeg ofte tilsendt nye kokebøker så det vil bli en herlig blanding av nyheter, bøker som ikke har fått den ære de fortjener, bestselgere og kuriosa.

Første bok ut i prosjektet er Maj-Britt Aagaard fra bloggen Spiselandslaget med boka Kjøttfri mandag! Følg med for å se hvilken rett vi velger og hva vi syntes om boka og maten!

 

Miks

Vi anbefaler restauranter

Vi kommer fortsatt til å gå ut og spise i Oslo – i år som i fjor. Men ikke like ofte som vi gjorde i 2014 – hvor vi besøkte en ny restaurant hver uke – men fortsatt vil vi fortelle om nye og gamle steder og hvor du bør og ikke bør gå. Smaken av Oslo betaler for alle restaurantbesøkene sine selv, og har gjort det hele veien – så om vi skriver at det var verdt pengene å spise et sted – så kan du være helt sikker på at vi mener det!

Tips oss gjerne om steder du synes er bra – og som vi bør få med oss.

Ut på tur

Å stå foran et helt nytt og ubrukt år er alltid spennende – og listen over steder vi har lyst til å dra til for å meske oss er lang. Hvilke steder vi får med oss i år er enda ikke fastlagt, men det blir garantert noen uker i Italia (for flybillettene er allerede bestilt), helt sikkert minst et besøk i deilige Danmark (fordi vi elsker våre naboer) og forhåpentligvis mange flere steder i inn og utland både på fritid og i jobbsammenheng. Den første lille gastroguiden i år kommer fra Gøteborg – nær og kjær og med masse spennende å by på i matveien. Finn dine nye favoritter her hos oss allerede i januar!

Har du ikke fått med deg hvor du bør spise i kongebyen København eller guiden vår til Århus på budsjett, New York for foodies eller våre favoritter i Dubai – ja, så har du mye spennende å kose deg med mens du venter på mer.

Vi gleder oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>