Mat fra Hagen endelig i Oslo

Mat fra Hagen ny i Oslo

Mat fra Hagen er et sted jeg har hørt mye om. Og ryktene om at de skulle etablere seg på Sankthanshaugen har versert lenge – uten at de har dukket opp. Men endelig har den plantebaserte restaurantkjeden fra Trondheim kommet til Oslo. Hurra!

Nå finner du Mat fra Hagen som pop-up på øl-mekkaet Brygg i Storgata, men når åpner de fast på Sankthanshaugen? Vi håper å kunne avsløre det snart og oppdaterer det på bloggen så snart det er offisielt.

Mat fra Hagen i Oslo

Mat fra Hagen i Oslo

Trønder-veggis

I går var jeg på jobb i Trondheim for Lille Skinkefabrikk, og brukte anledningen til å besøke Mat fra Hagen på Bakklandet. Det var først det kule designet på stedet som fikk oss til å stoppe opp. Så fulgte vi den deilige lukten inn i lokalet hvor en herlig vegetar-buffet var linet opp:

Burgere, wraps med falaffel, blomkål og østerssopp i en sykt god kokosmelksaus, bakte grønnsaker rett fra bonden, tomatisert grønnsaksgryte, skikkelig hot, grønn curry med tofu og en fresh salat med beter. Oppkuttet melon, banan og ananas var også på Mat fra Hagen-buffeten. Maten er bærekraftig og servert i resirulerbare beholdere.

Du kan bestille hele sulamitten, spis så mye du vil, med en ferskpresset juice på kjøpet for 180 kroner – noe som er en virkelig god deal. Eller bestill enkeltretter fra tavlemenyen.

Mat fra Hagen i Oslo

Mat fra Hagen i Oslo

Mat fra Hagen

Vi tuslet en tur i vakre Trondheim. Og egentlig hadde vi bestemt oss for å gå på bartebyens stolthet Credo’s mer joviale Finnes Kafé på Lilleby – men vi måtte bare tilbake til Mat fra Hagen.

Navnet i seg selv er fristende – Mat fra Hagen – hvem vil ikke spise det?  I tillegg var det noe spesielt med lokalene, betjeningen og selvfølgelig – maten! Og vi angret ikke. Full buffet, og i valget mellom rød, gul og grønn juice falt valget på den gule med sødme og ingefær-kick.

– Jeg savner ikke kjøtt eller fisk, sa min vanligvis så kjøttglade kollega overrasket. Og det gjorde slett ikke jeg heller.

Mat fra Hagen i Oslo

Mat fra Hagen i Oslo

Hot & godt

Det som kanskje overrasket mest, var hvor mye smak det var på alle rettene. Ingen av buffetrettene var slappe og uinspirerte – og de skilte seg godt fra hverandre. Ofte er problemet med buffet at mye smaker likt, men det var langt fra tilfellet her.

Her var det også godt med ulike konsistenser – noe som gjorde måltidet perfekt!

Det kule lokalet fikk stadig gjester som kom , spiste og gikk. Kanskje ikke et sted du henger i timesvis, men stikker innom for digg mat – og drar igjen. Hvis de leverer like bra i Oslo, kommer dette lett til å bli et stamsted!

Maten står hippievegchef Christopher Gulliksen for. Han deler faktisk sine yummy oppskrifter på både Instagram og YouTube. Bør sjekkes ut!

Mat fra Hagen passer for alle. Punktum!

Mat fra Hagen i Oslo

Mat fra Hagen i Oslo

Hjem til Mat fra Hagen HER – et godt sted å begynne, men de har også facebookgrupper for de ulike restaurantene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>