Mandelkjeksegg med sjokolade og sitron fra Bakeland

Deilige påskeegg med sjokoladefyll.

Deilige påskeegg med sjokoladefyll.

Jeg ble totalforelsket i Bakeland fra første oppskrift og jeg bryr meg ikke om hvem som får vite det. Kjære Marit Hovland fra den kreative bloggen Borrowmyeyes – jeg elsker boken din!

Jeg er ingen bakedronning og langt fra noen konditor, selv om jeg baker både kokosboller og pannekakekake, men denne boken kunne jeg bare ikke legge fra meg. Du er herved advart – har du først fått tak i denne, er du hekta.

Dette er ren bakemagi…

 

Boken

Bakeland av Marit Hovland gis ut av Cappelen Damm forlag og koster 369,-. Den er inndelt i årstider med kaker, kjeks og godbiter som er inspirert av naturen. Fylte sjokolader som ser ut som småstein, kaker som ser ut som blomster og snøkrystaller, kjeks som ligner fugleegg…

Kan dette bli årets kokebok?

Kan dette bli årets kokebok?

Bildene

Smakfulle bilder av både kaker og natur. Gode trinn, for trinn-bilder (f.eks. slik kandiserer du blåklokker som på coverkaken) som viser oss lesere hvordan vi skal få til lekreriene. Det er dobbelt imponerende at Marit har tatt alle bildene selv.

Oppskriftene

Her er det søte oppskrifter på både kaker og kjeks. De er godt forklart – så selv om det ser helt uoverkommelig ut når du ser på bildene – så tenker du etter å ha lest teksten: Dette tror jeg sannelig jeg kan klare. Og det sier ikke så lite – for noen av kakene ser virkelig vanskelige ut.

Mitt største problem i bakeuniverset, og der jeg nok skiller meg mest fra forfatteren av Bakeland, er at hun digger detaljer – mens jeg er en slurvehøne av dimensjoner. Jeg kaster meg ut i prosjektene, fort og ivrig – og så vil jeg helst bli ferdig fort… I de fleste av kokebokens oppskrifter krever presisjon og tålmodighet. Når det er sagt – kommer det ikke til å hindre meg i å teste flere oppskrifter fra boken.

Leseropplevelsen

Jeg ble opprømt og glad av å lese boken til Marit. Jeg fikk bakelyst og jeg ble stum av beundring over kreativiteten som bobler i boken. Over de geniale teknikkene som blir forklart for oss vanlige dødelige på en måte som gjør det overkommelige. Jeg har allerede bladd eselører i boken og jeg gleder meg til det kommer anledninger hvor jeg kan bake flere av de større kakene.

Det er overraskelsene, tror jeg, som gjør boken genial. De andre bakebøkene jeg har sett kan imponere og se flotte ut, men bare i Bakeland har jeg blitt med på barnlig overraskelse og glede  over kaker som ser ut som trær, bark, steiner og blomster. Jeg blir overrasket gjennom hele boken av kaker og teknikker jeg ikke har sett før.

Hva lagde vi?

Det var nesten umulig å velge bare en oppskrift, men til slutt landet jeg på disse lekre mandelkjekseggene – fordi de så så utrolig vakre ut. Og fordi det snart er påske!egg 2

 

Dommen over maten

Kjeksene er en favoritt – som en slags kransekakekjeks med frisk sitronsmak og sjokoladefyll. De har holdt seg bra i kakeboksen, men minket farlig fort.

Hvem passer Bakeland for?

Blir du ikke begeistret for Bakeland – er du en bakehater! Denne passer for alle kjønn, aldre, legninger, yrker – alle! Her finner du drømmekaker til både hverdags og fest.

Det ville ikke forundre meg om dette blir Årets kokebok 2016 – husk du leste det her først! :-)

Ville vi kjøpt Bakeland?

Et rungende – JA!

 Bakelandegg 1

Marit Hovland

Cappelen Damm

Pris fra 323 – 369,-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>