Liten reiseguide til Malmö

Zlatansvit 2

Bo tett på helten… (Foto: Clarion Hotel & Congress Malmö Live)

 

Smaken av Oslo skulle egentlig til Danmark, men så ble det sannelig Sverige med Österlen og Malmö, dog med en liten svipptur til Køben, i stedet. Og så måtte vi bare lage en liten reiseguide til Malmö for den som er matglad.

Det skulle også være en kjæresteferie, men så ble det familieferie istedet. Livet blir ikke alltid akkurat som man har tenkt – og det kan være helt herlig! You just gotta roll with it!

Denne lille reiseguiden til Malmö  har selvfølgelig hovedfokus på mat, så er du advart.

Mysiga Malmö

Malmö er Sveriges tredje største by, ligger i Skåne län, med drøye 280  000 innbyggere, altså litt større en Bergen. Akkurat passe stor til å gi storbyfeel’en – og akkurat liten nok til å være koselig og oversiktelig. I Smaken av Oslo er 2/3 opptatt av fotball – og vi  visste seff at  fotballhelten Zlatan kommer fra Malmö, men det innvirket ikke særlig på vår ferietur. Dog – har du mye penger, eventuelt eeeelsker den svære fotballspilleren kan du booke Zlatan suiten på Clarion Hotel & Congress Malmö Live og føle deg nærmere helten.

Beste Zlatansitat ever – på spørsmål om hva kona fikk i morgengave: «Hon fikk ju Zlatan!»

Men seriøst – Malmø er en koselig by hvor det skjer mye. Her er noen gode spisetips fra Smaken av Oslo:

Mange bra restauranter!

Øverst på ønskelista når vi planla kjærestetur sto Bloom in the park – Michelinchef Titti Qvanströms eksperimentelle restaurant. Du vet aldri hva du får. De presenterer ikke hva du skal spise – for å gi deg muligheten til å smake uten å være forutinntatt. Gøy.

Men – etter at det gikk fra kjæresteferie til familieferie droppet vi Titti. Kanskje neste gang? Og da skal vi i alle fall få med oss hennes afternoon tea! Vi valgte å ta med denne premierestauranten i vår lille Malmö-guide, selv om vi ikke har vært der. Men videre til steder vi har spist på!

Malmø (8)Malmø (7)

Vi dro på Bastard!

Og det angret vi ikke på! Røft og kul bistro med småretter for sharing, planke med masse godsaker på (skinker, pølser, pate etc) og pizza. Og gode drinker. Ligner litt på en annen favoritt, Bæst i København. Veeeldig mørkt lokale – så bildene ble deretter…

Sjekk menyen til Bastard i Malmø HER.

Malmø (5)Malmø (4)

Sunn frokost

Vi spiste sunne acai bowls og smoothie hos Lotta Love Acai Bar i Davidshallgatan 25. Vi spiste en Classic Bowl med granola, banan, bringebær, peanøttsmør,kokosnøtt og agave, og en Chocolate Bowl med granola, kakao, banan, jordbær, kakaonibs og honning. Classic var best! Vi forsøkte også en smoothie: Creamy wheatgrass med mango, havregryn, banan, rå vanilje, hvetegress og bringebær. Kjempegod. Stedet er lite og populært. Man kan ringe inn bestilling og ta med seg maten et annet sted for å slippe kø. Hvis ikke må du bare finne din indre zen og vente, vente og vente…

Malmø (2)Malmø (1)

Malmøs beste burger

Og vi spiste byens beste burger på Surf Shack! Ser ut som om de er inspirerte av en New York favoritt, Shake Shack – men det er det ikke noe galt i. Vi slafset i oss svære, doble burgere og drakk deilig Kona-øl – Big Wave til. Hadde vi orket skulle vi hatt boozy milkshakes til dessert, men det gjorde vi faktisk ikke….

Malmø (3)

Malmøs beste sushi

Byens beste sushi er det Saiko som står for. De vant World Sushi Cup i 2013, noe som er en big deal. Vi fikk noen smakebiter fra foodtrucken deres under Malmö festivalen og det ga mersmak til en annen gang!

Restaurant 108 (11)

Svipp til Køben for en matbit

Selv om dett er en reiseguide til Malmö er dette et godt poeng: Det er bare drøye 40 minutter med tog til København sentrum. Det betyr at du med letthet kan ta en dagstur dit. Det gjorde vi og det kostet ca 200 kroner for en voksen tur-retur-billett. Kult å kjøre over Broen med toget også! I København fikk vi testet ut det nye mini-Noma – 108. Det anbefales alle og du kan lese mer om det HER!

Malmø (9)

We love Bubbies!!!

Og vi fant ut at de hadde Bubbies på flere matbutikker – se etter egne små frysebokser. Bubbies er mochi-is – en hawaiiansk is inne i et dekke av smakssatt, risbasert deig. Vår ultimate favoritt – og det var enstemmig i hele familien – kokos og sjokolade! Kostet 85 for 5 stykker.

Airbnb Malmø (3)Airbnb Malmø (1)Airbnb Malmø (2)

Airbnb triumf!

Vi bodde hos George i en fantastisk Airbnb leilighet. Som å gå rett inn i et interiørmagasin. I et townhouse i en stille gate i gamlebyen lå leiligheten som strakk seg over to plan. Et par minutter å gå til torgene rundt. Mange gågater i området, butikker og restauranter.

Og kjøkkenet!!!! Hit må vi bare tilbake.

Vil du se mer av Georges leilighet kan du klikke her!

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>