Kumi – ny cafe i Schweigaardsgate

Kumi by @smakenavoslo

Kumi, sier Camilla bestemt. – Vi tar arbeidsmøte på Kumi i Schweigaardsgate 56! Og da blir det sånn!

I det nærmeste nabolaget ligger både den koselige Gamle Oslo delikatesse, platasjappa Neseblod (for spesielt interesserte) og den italienske restauranten Roald & Umberto, som Smaken av Oslo  aldri har fått somlet oss innom.

Kumi by @smakenavoslo

Kumi by @smakenavoslo

Vegetar & vegan

Vi er første gjester denne morgenen og får derfor god tid til å fotografere, velge bord og studere menyen. Ikke helt vanlige cafe-gjester, men den hyggelige betjeningen svarer på spørsmål, forklarer og foreslår.

Det er topp med nye vegetar og vegan-steder, er vi enige om. Og fra menyen er det vanskelig å velge, fordi det er så mange digge ting å prøve. Frokost taco eller Budda bowl? Amerikanske blåbærpannekaker eller avokado på rugbrød…. Hmmm.

Etter mye frem og tilbake bestemmer vi oss for en grønn juice, en golden milk og en matcha latte, smoothie bowl med rawnola, mandelsmør og kokosflak samt en grønn shakshouka med egg, feta og toast. I tillegg blir vi tilbudt vann smaksatt med med pink grapefrukt.

Kumi by @smakenavoslo

Kumi by @smakenavoslo

Null wifi? Seriøst?

Så skal det jobbes, men hvor er wifi’en???? Det må være en feil? Dette er det perfekte stedet å jobbe eller surfe rundt, mens man koser seg med litt mat og drikke.

Men nei, det har de ikke, innrømmes det bak disken. Det bør de skaffe seg – og det kjapt, er det enighet om ved bordet.

Vi får jobbet på et vis, men det må innrømmes at det er litt irriterende å ikke kunne koble seg opp. Man forventer å finne wifi sammen med kaffen. Men maten kommer – og den ser strålende ut.

Kumi by @smakenavoslo

Kumi by @smakenavoslo

Kumi kan bedre

Shakshoukaen har deilig smak, men eggene er gjennomstekte og plommene harde, så det er en nedtur for en som elsker rennende eggeplomme og som merker Instagrambildene sine entusiastisk med #yolkporn! Skuffelsen meddeles servitør og kjøkken, som lover bot og bedring.

Og vi tror på løftene, for smoothiebowlen er intet mindre enn himmelsk og må være Oslos beste, mener medspiser og matentusiast Camilla Jorddal. Og hun mener bestemt å ha smakt de fleste.

Den grønne juicen deles søsterlig og er fresh og smakfull. Matcha latten med havremelk er mild og passer kanskje best for nybegynnere, mener Camilla. Tjodunns Golden milk med mandelmelk er også forsiktig i smaksbildet og hun ønsker seg mye mer ingefær-kick! Filterkaffen er finfin.

Vi får også testet toalettfasilitetene – som får tommel opp – og befinner seg i den fine bakgården. På veggen henger også praktiske teppe-frakker du kan ta på – om du vil sitte utenfor og det ikke er 20+.

Timene flyr, gjestene kommer og går. Koser seg med mat og drikke. Vi myser over på andres mat og kunne ønske vi orket å prøve enda flere retter. Men det får bli neste gang.

Kvitteringen kommer rett på epost – og prisen for gildet ble på 529 kroner for mye mat og drikke til to personer.

Kumi har også kveldsåpent og byr på weekendbrunch – så vi må definitivt tilbake for å teste mer av menyen. Selv med et par små forbedringspunkter frister Kumi til et nytt besøk – og det er det slett ikke alle steder som gjør.

Kumi by @smakenavoslo

Kumi by @smakenavoslo

Kumi passer for:

Barnefamilier: Ja, absolutt. Her er det godbiter både for store og små, enkelt å parkere barnevogn utenfor.

Ut med jobben: Ikke de største lokalene, men perfekt for små bedrifter! Vanskelig dog med jobbemøte før wifi’en er på plass… Hint, hint!

Enestående gjester: Ja, koselig å sitte i det lille amfiet. Du kommer tett og hyggelig på de andre gjestene – uten at det er plagsomt.

Romantikk: Ikke utpreget romantisk, men koselig cafe om du uansett bare har øyne for den eneste ene!

Ut med venner: Ja! Her kan du dingle med venner og venninner både tidlig på dagen og for et glass vin på kvelden.

Kumi by @smakenavoslo

Kumi by @smakenavosloKumi by @smakenavoslo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>