Du har sikkert vært på det nye stedet på Torshov? Bruun-Larsen? spurte min venninne Lise, som er lokalkjent.
Eh, nei, det hadde jeg jo ikke. Derfor dro vi innom for et lunsjmøte. Og forsto med en gang at her må vi komme tilbake på kvelden.
Ikke sånn å forstå at det ikke duger på dagen, men se på det kule interiøret, den velfylte barhylla og det faktum at de kun har to ting på menyen: chiabatta eller suppe, så skjønner man at dette er et sted mer basert på drikking enn på spising. Og det er som bar de markedsfører seg også.
Men nå var det altså lunsj!
Bruun-Larsen, undret jeg. Lurer på om det har noe med Strøm-Larsen å gjøre? Men det visste ikke lokalkjente Lise og damen bak baren var ikke der akkurat da, og så glemte jeg hele spørsmålet. Derfor lurer jeg egnetlig litt fortsatt på akkurat det.
Satser på suppe
Vi fikk valget mellom en chiabatta fra Strøm-Larsen med røkt ørret og egg, eller ost og skinke – eller en Harira-suppe fra Proletaren. For den som ikke er inne i lingoen, og det var vi jo slett ikke, kunne damen bak disken fortelle at harira var en linsesuppe. Google kan bidra med at det er en marokkansk suppe. Vi bestilte en chiabatta med ørret og en suppe. Ingen av oss angret på det, skjønt jeg lurer på om jeg skal tipse dem om den fabelaktige gulrotsuppa fra bloggen her…
Da det ble spørsmål om kaffe var svaret kontant – svart traktekaffe! Og bare det. Mulig å få en melkeskvett? Svaret er et kontant: Nei!
Nei, nei. Da var det bare å trekke til seg følehornene og bevege seg mot bordet. Det er god plass i lokalet. Bruun-Larsen åpnet for tre måneder siden og det er kanskje noen som ikke vet om stedet enda? undret lunsjdaten.
Vinyl og biljard
Lokalet er stort og todelt. Et inne ved baren, men i rommet bak er det flere bord og et staselig biljardbord. På platespilleren spinner det vinyl, som minner om hyggelige kvelder på en annen bar – Territoriet.
Ifølge DN er interiøret «mid-century modernistisk motell»-inpirert og deleierne Bruun og Larsen er to bergensere med lang fartstid i utelivsbransjen og kan kobles til steder som: Tilt, Torggata bar, No19, Bien, Legal og Perla. Ikke noen vestlandske førstereisgutter der altså, Erik Bruun og Bjørn Inge Larsen. (Siden denne Larsen viste seg å være vestlending – har jeg nå slått fra meg Strøm-Larsen/Bruun-Larsen teorien.)
Kort oppsummert: Vi fikk lyst til å komme tilbake til Bruun-Larsen på kveldstid for å teste cocktailmenyen! Kanskje vi sees for en Hemingway daiquiry eller kanskje en Devil’s soul?
Legg igjen en kommentar