Kokkeløren i Bygdøy Allé

 

Lovisa hos Kokkeløren forteller gjerne om middagene og andre kulinariske fristelser.

Lovisa hos Kokkeløren forteller gjerne om middagene og andre kulinariske fristelser.

Du har kanskje forsøkt matkasser fra en eller annen leverandør? Var det noe for deg?

Vi har også prøvd matkassekonseptet tidligere og likte det godt, så da Smaken av Oslo fikk en forespørel om å teste familiekassen til nye Kokkeløren, slo vi til. Vi hadde nemlig hørt om dette nye stedet i Bygdøy Allé 15- det er nemlig også en butikk, så vi tok vi turen innom for å kikke og slå av en prat. Kokkeløren er en konkurrent til Adams Matkasse, Godt levert og Kolonihagen – men kaller rettene sine á la carte – så det blir spennende.

Det var ikke så enkelt å få parkert på beste vest, men det glemte jeg kjapt når jeg kom inn i butikken – for den er bare utrolig lekker! Du blir både inspirert og sulten av å komme innenfor dørene.

Lovisa Morling tok meg med på en liten rundtur og viste frem varene. Butikken er arrangert slik at hver rett er utstilt på eget bord – råvarer og info. Skikkelig delikat og appetittvekkende. På den ene veggen henger et norgeskart som viser hvor leverandørene kommer fra – mange spennende småskalaprodusenter. Du  kan også kjøpe enkeltprodukter fra produsenter – jeg endte opp med de fineste sommerblomster som skal få pynte kaker i den kalde årstiden, tenkte jeg. Og jeg kjøpte også Kokkelørens egen trøffelmajones: En smaksprøve og jeg var hekta!

Jeg elsket butikken og kunne lett blitt der mye lenger, tatt en kaffe, lest om produsenter, kikket på matretter og råvarer. Jeg synes også den er et genialt alternativ til en tur i vanlige matbutikker når du skal hjem fra jobben – for de heldige som bor nær nok. Butikken har åpent til 19.00 på hverdager og 18.00 i helgen. For du kan kjøpe én middag – du må ikke kjøpe en hel kasse eller bestille abonnement.

Om du skal imponere noen med «ekte, hjemmelaget mat» – kan du kjøpe en hel partyboks med råvarer og oppskrifter her. Smart!

Dagens middag - bit for bit.

Dagens middag – bit for bit.

Kokkelørens visjon er å inspirere deg til enkelt å lage delikat, sunn og miljøvennlig mat på ditt eget kjøkken. I butikken har jeg i alle fall fått masse inspirasjon – men hvor inspirerte ble vi på hjemmebane?

Bare for å oppklare en ting: Du må slett ikke i butikken for å bestille. Du kan selvfølgelig bestille på nett også. Så kan du hente maten din enten i Bygdøy Allé eller på Aker Brygge – eller du kan bestille hjemkjøring.

Smaken av Oslo var en av de første som fikk teste Kokkelørens familiepakke og dette stod på menyen: Pannestekt Sterling Kveite med sobanudler, chili og honning fra Toten, Rød curry med landkylling og sitrongress, samt Kokkelørens pasta Carbonara med rørosrømme og bacon fra Haugen gardsmat.

Lovisa kan fortelle at menyen endrer seg med årstidene, tilgang på råvarer og kokkenes inspirasjon. En familiekasse med tre middager som passer for 2 store og to små koster 999 kroner. Prisen virker stiv og er høyere enn hos de andre leverandørene, så dette bør være bra!

Dag 1: Kveite.

Kveite med sobanudler

Kveite med sobanudler

Oppskrift: Det var enkelt å følge oppskriften. Vi lurte litt på at det ikke står noe om salting – så vi ble litt usikre – men med aner både fra Vestlandet og Nord-Norge ble vi enige om: Ingen fisk uten salt!

Smak: Digge smakskombinasjoner. Ikke en rett vi vanligvis har til hverdags – så her ble det rett og slett hverdagsfest, noe som gjorde at Per måtte by på et lite hvitvinsglass. Vår lakseskeptiske 10-åring viste seg å være litt kveiteskeptisk også, men spiste tilbehøret med god appetitt.

 

Dag 2: Kylling curry.

Hot kyllingcurry.

Hot kyllingcurry.

Oppskrift: Lett å lage. Liker godt at det er tips og triks på baksiden og ekstra visste du at-ramme på baksiden. Heller ikke i denne oppskriften nevnes det salt, men vi unner oss et lite dryss.

Smak: Dette var en familiefavoritt med masse smak. De voksne dro til med ekstra curry paste. En riktig fest for øyet også – med grønne limeskiver og curryblader, sitrongress og rød paprika.

 

 

Dag 3: Carbonara.

Oppskrift: Enkel og kjapp middag.

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Smak: Vi syntes denne var litt tynn og tam og ble litt skuffet. Grei nok, liksom, men kommer nok til å holde oss til vår egen og mer mektige variant.

 

 

Totalt:

Vi synes vi har spist godt denne uken. Vi har kost oss med deilige smaker og fått ny inspirasjon på kjøkkenet! Fint med kassemiddag tre dager i uka – for da kan vi lage gamle favoritter og være kreative på egenhånd de andre dagene.

+ Passe porsjoner. Vi får de akkurat de ingredisene vi skal ha – trenger ikke kjøpe store kvanta. Det blir lite til overs og ikke noe matsøppel. Vi synes Kokkeløren har gode leverandører, høy kvalitet på matvarene og spennende oppskrifter. Alt er fresht og ser bra ut når det kommer i kassen. Et stort pluss er også Kokkelørens fokus på dyrevelferd. Vi likte godt at familiekassen ikke var «barnemat»- men at 10-åringen fikk trimmet smaksløkene sine litt.

- Et lite minus med saltforvirringen. Smaken av Oslo har gitt Kokkeløren direkte tilbakemelding om dette. Og – vi synes de kan jazze opp carbonaraen sin betydelig – for vi elsker carbonara. Totalprisen kanskje noe i overkant.

Hjemme hos Kokkeløren HER finner du mer info om tilgjengelige retter, levering, priser, produsenter mm.

 

Dette innlegget er et samarbeid mellom Smaken av Oslo og Kokkeløren hvor Kokkeløren har sponset de tre middagene. Meningene og tilbakemeldingene har de ikke lagt seg opp i – og er Smaken av Oslos egne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>