Katla er det nye stedet til Pjoltergeistfolka!
Akkurat. Nettopp, mumler Per, en smule distansert, for menyen vinner over konversasjonen. Her er det en som er både sulten og tørst. Den islandske kokken Atli Mar Yngvason, prøver Tjodunn, i samarbeid med Lava group? Ingen respons. Mannen må ha mat.
Sist gikk vi for grønn mat hos Ben Reddik, i dag nekter vi oss ingenting.
Vi har snappet to barkrakker ved bordet i vinduet og har utsikt over mot hotel Savoy og restaurant Eik på andre siden av Universitetsgata. Inne på Katla er det høyt under taket og kult interiør. Her er det bra aldersspredning på gjestene, fra de som sitter i høy barnestol til de som nærmer seg pensjonsalderen. Men de fleste er i 20-30-årene.
Vi er i matbaren, som har en liten meny. Restauranten har mer mat, og er kjente for sine vedfyrte griller. De er ikke fyrt opp så tidlig på dagen, men vi skal nok få med oss kveldsmenyen en annen dag.

Margarita…farvel…
De har egen margaritameny…
Gud, ja,! La oss bestille!
Kelneren kommer raskt og vi ønsker oss en Hibiskus og en Mole margarita. Bare for å få et beklager – det er for tidlig på dagen…
Sukk.
Ikke bare går vi glipp av herlige cocktails, men man føler seg aldri så lite som en tørst alkoholiker når man blir nektet det man ønsker seg i baren… Selv om det er norske myndigheter, og ikke Katla som er ansvarlige for skjenketiden.
Vi får lage drinkene hjemme, eller kanskje stikke innom den nye baren på Karl Johan – Svanen?

Sure miner på Katla
Ikke tid til å gråte over spilt margarita – vi går for syrlig øl i stedet!
Lucky Jack, american pale ale med grapefrukt, og Salty Kiss, en stikkelsbær gose, passer bra til den lille lunsjmenyen.
I matveien vil vi gå for: Pimientos de Padrón – men den er det slutt på, så det blir det ikke likevel.
Så velger vi chicharron i stedet, latinsk baconsvor. Og steam bun burger, kebab og tacoyaki.


Lammemage? Serr?
Kebaben er laget med lammemage, forklarer servitøren.
Too much information! Tjodunn blir litt i tvil om det er akkurat lammemage som frister denne lørdagen. Minnene om skotsk haggis vaker i bakhodet.
Et blikk rundt i lokalet viser flere fornøyde kunder, gumlende på, ja, nettopp, lammemage. Ok, vi tar en lammemage.
Eh… Hva er egentlig takoyaki? En slags taco kanskje?
Neida, det er blekksprutboller, smiler servitøren. Vi er ikke de første og neppe de siste som ikke er helt velbevandret i menyvalgene hos Katla.
Blekksprutboller og lammemage it is!


Beste blekksprutbollene
Og vi angrer ikke! Ikke en millimeter, bare så det er sagt, Anne Grete Preus!
Først kommer chicharronen, som er ok, men som kanskje kunne hatt litt mer krutt og punch? Litt tam, smatter Per, men god.
Når takoyakien kommer får pipa en annen lyd!
Dette er… Rett og slett fantastisk godt! Konsistensen, sausen og de flagrende bonito flakeséne på toppen.
Vi slåss om bollene, og de blir borte alt for kjapt. Skal vi bestille en tallerken til?
Men før vi får bestemt oss, kommer steam bun burgeren og kebaben. Det blir stille mens vi ulver nedpå en halv bun og en halv kebab. Begge deler innfrir forventningene – kebaben vel så det!
Ante ikke at lammemage kunne være så mørt og digg, med masse smak, erklærer Tjodunn. Hun er nesten litt uvillig til å dele på kebaben. Sammen med takoyakien er dette dagens vinner.

Katla passer for:
Barnefamilier: Javisst! Tacoboller til de små, sier vi.
Romantikk: Ikke intimt og bortgjemt, men luftig og lekkert. Les deg opp på hva rettene betyr, nei, takoyaki er ikke taco, og imponer daten!
Ut med jobben: Ja! Dingle innom i baren for et par småretter, en margarita eller en øl – eller alt på en gang.
Enestående gjester: Sitt på stort communal table for fellesskap eller kos deg alene i vinduet hvor det er nok å titte på.

Hygglig pris for hele herligheten – to øl, baconsvor, blekksprutboller, kebab og steam bun burger – kr 575,-

Det neste blir nok torskemage fylt ned lever, kanskje på Røst.