Tirsdag 3. november klokken 15.00 gjenåpner Justisen Restaurant & Bakgård i Møllergatas eldste bygård, nummer 15. Og vi i Smaken av Oslo gleder oss til et gjensyn! Dette vekker nemlig minner fra tidligere tider med festive aftener, kjente og ukjente advokater og pressefolk og alt for mye alkohol!
I første etasje finner du bistroen, hvor eierne har trålet antikkbutikker både i Norge og hos søta bror for å finne tidsriktige møbler som også er praktiske. Justisen er nemlig tilbakeført til fordums storhet med historiske detaljer så tett opp til originalen det har vært mulig å komme, melder eierne. Oppussingen har foregått i samarbeid med byantivkaren, da bygningen er fredet.Men tanken har vært å gjenskape stemningen fra restauranten åpnet dørene på 1920-tallet, forteller eierne Kim Søyland og Jama Awaleh, som blant annet står bak Stratos.
Justisen Bar & Salonger i andre etasje åpner først dørene litt senere samme uke. Her er interiøret en blanding av gammel og ny stil – og du kan velge mellom tre barsoner: Hovedbaren som skal ha et klassisk preg, rockebaren med signaturdrinker og kjøkkenbaren – hvor du skal ha følelsen av å komme hjem! (Kan kanskje bli vanskelig å få gjestene ut igjen? 🙂 )
På kjøkkenet finner vi Ted Dahl Sjödin og Marceli Szelag, begge kommer tidligere fra Bon Lio og Otro Lio, noe som burde borge for kvalitet. Maten skal være tradisjonelle bistroretter med fokus på norske råvarer, men med muligheter for litt mere sprell og internasjonalt preg. Smaken av Oslo håper kokkene tar med seg de beste crazyelementene fra sin spanske fortid og mikser med franske klassikere – da kan det bli moro på Justisen fremover.
Du kan lese mer om nye Justisen HER!
PS! De har også chambre separee og selskapslokaler, så om du ikke har booket julebord enda – kan dette være stedet for deg?
Legg igjen en kommentar