Igjen gjenbrukskafe på Solli plass

Igjen gjenbrukskafe-01

Igjen?

Ja, rett og slett Igjen gjenbrukskafe. Den har jeg aldri hørt om før. Den må være ny. La oss stikke innom.

Jeg elsker å finne nye steder, møte mennesker som driver store og små spisesteder både her i Oslo og ellers i verden. Å kikke, prate og smake.

Bak den berømte og omstridte naziporten i  Sommerrogata 1 på Solli Plass, inne i bakgården finner vi Igjen.

Ikke langt unna ligger nykommeren Å kafé og Bar i Nasjonalbiblioteket og populære restaurant Aymara.

Igjen gjenbrukskafe-02

Igjen gjenbrukskafe-03

Igjen gjenbrukskafe-04

Et kupp på Igjen gjenbrukskafe

Så supert med en gjenbrukskafe! Tjodunn øyner alltid en handel, og trasker i forveien. I dagens forbrukersamfunn er det fint å tilrettelegge for å bruke igjen og igjen – i stedet for å kaste.

Igjen gjenbrukskafe viser seg å være kjempestor, og med mange bruktskatter både for voksne og barn. Kafeen drives av Det Norske Misjonsselskap. I det store, åpne lokalet blir vi litt usikre. Det sitter tre-fire stykker rundt et bord og spiller brettspill. Når vi nærmer oss disken spretter de opp. Ansatte og ikke kunder, altså.

Igjen gjenbrukskafe-06

Igjen gjenbrukskafe-05

Igjen gjenbrukskafe-09

Kjøp både kaffe og kopp

Vi får oss en hyggelig prat, og bestiller en kaffe. Alt i butikken er til salgs – om du skulle trenge en sofa, kaffekopper, en dukke eller kunst – her kan du finne mange fine ting til en god pris.

Du er ikke nødt til kjøpe noe å spise eller en kaffe for å gjøre en handel, men de har riktig god Solberg & Hansen-kaffe, så det er ikke så dumt.

Lokalet er litt for åpent til å være direkte koselig, men god plass, rolig og med wifi. Enkelt å trille inn med barnevogn og med mange fine ting til barn.

Her kan du også jobbe på pc’n eller Mac’en i timevis uten forstyrrelser. Kanskje til og med ha kollokvie? Og de arrangerer strikkekafe!

Igjen gjenbrukskafe-10

Igjen gjenbrukskafe-08

Perfekt sted for en rolig kaffe på ekte respatex ,og for å gjøre et bruktkupp!

Det ble ingen Underwood, smykker eller dukker på meg i dag, men jeg kjenner dragningen – så det blir ikke lenge før jeg stikker innom Igjen igjen.

Sjekk ut Igjen gjenbrukskafe på Instagram HER!

Igjen gjenbrukskafe-07

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>