Holy Cow – en ny favoritt!

Holy Cow restaurant Oslo street food

Holy Cow er et sted jeg har savnet i Oslo!

Jeg smiler fra øre til øre mens filmi-musikk strømmer fra høyttalerne og fristende retter flyr ut fra kjøkkenluka.

– Det minner om en annen favoritt – Dishoom i London! Vel, det skal kanskje noe til å leve opp til den, men anslaget er i alle fall bra.

Indisk street food

At vi fikk med oss at Holy Cow har åpnet er egentlig litt tilfeldig. Fra vår lunsj-helaften på Maaemo – som du kan lese alt om her – spaserte vi til koselige Grønland Gym for å ta en cocktail og oppsummere det herlige måltidet.

På veien fra Maaemo og over Schweigaardsgate gikk vi forbi denne nye indiske street food-restauranten, og bestemte oss for å dra tilbake så snart som mulig. Det angret vi ikke på.

Holy Cow restaurant Oslo ny indisk street food

Holy Cow Thali ny restaurant Oslo

Thali – indisk tapas

Det er lørdag og vi spaserer fra sentrum og til Grønland. Det mye folk ute, og Per er litt bekymret for om vi får plass. Og når vi kommer til Holy Cow er det stinn brakke. Vi må spørre et par om vi kan få dele bord med dem – og det kan vi heldigvis.

Ryktene sier at stedet også er meget populært i lunsjen blant folk som jobber i nærheten, så vær forberedt på at du neppe blir alene om du stikker innom i ukedagene.

Fra vi åpner døra inn til hjørnelokalet er det full Bollywood-effekt med dufter, farger og fengende toner fra høyttalerne. Jeg får en følelse av at en flash mob plutselig skal sette i gang danseshow på gulvet, men dessverre er alle kun opptatt av maten sin.

De fleste spiser thali-menyen som finnes i både lunsj- og middagsversjon, som kjøtt og vegetar. Thali er en rett sammensatt av flere småretter på et brett. Vi velger en Thali og får to typer curry – en lam keema og en murgh pepar. En liten salat, daal, raita, ris og blomkål sabzi.

Holy Cow ny restaurant på Grønland, indisk street food

Bangla & Jalla

Og så ble det Murgi Wings og et nanbrød. Og mens jeg står og bestiller kommer en lekker grønn og rød rett fra kjøkkenet – så jeg peker kjapt og sier: Og en av den!

Når vi først er på Grønland må selvfølgelig drikken stå i stil. Vi bestiller Bangla-øl og Jallasprite. Bare tanken på navnene fremkaller smil og fnis. Men ølet er friskt og godt – og det samme er sitronbrusen, levert av Tøyen Cola-produsenten.

Man bestiller ved disken og tar med seg drikken til bordet. Lunsjtiden er over, og et par av vindusbordene blir ledige, så vi setter oss ned ved siden av to damer i sari.

Hipsterparet har gått, det samme har en livstrøtt tenåring og bestemoren hans. Nå er vi faktisk de eneste som ikke er av indisk eller pakistansk avstamning her.

Holy Cow ny restaurant Oslo street food

Holy Cow så digg!

Men så kommer maten! Først thali’en som vel best må kunne karakteriseres som brun. Ikke 50 shades of brun – men i alle fall fire. Heldigvis frisker kyllingvingene og den fine røde og grønne retten opp. Vi lurer fortsatt på hva den kan være.

Thali-måltidet er godt – og mye mat for pengene. Det beste på thali-brettet er den krydrede sabzi’en. Kyllingvingene er beinfrie og panerte. Per synes de er greie, for han forventet seg crisp skorpe og ble skuffet der, mens jeg synes de var saftige og digge.

Den Instagramvennlige retten viste seg å være Chole Tikki Chaat. For den som ikke vet hva det er, kan jeg avsløre at det er en slags potetburgere i en kikertcurry med yoghurt.

– Kan vi si at det er en frekk, indisk versjon av raspeballer eller komper? Jeg elsker den!!!

Per er enig. Dette må vi prøve å lage hjemme også.

Holy Cow

Is-skuff!

– Jeg tror ikke det blir dessert, stønner Per. Men selv om vi har spist både lenge og vel har jeg sett at de har mango-is fra en annen favoritt Ice Crime på menyen. Så det må bare bli en aldri så liten, søt avslutning på måltidet.

Isen kommer i en søt liten boks og har silkemyk konsistens, men hva smaker den? Vi må ta flere biter før vi kjenner en subtil smak av mango.

Skuffa! Alt for lite mangosmak. Dette kan dere mye bedre, Ice Crime!!!

Men – alt i alt – vi er strålende fornøyde! Value for money er det også. Mette og glade, og med Bollywood-svingende hofter finner vi veien ut i Schweigaardsgate. Jeg ser for meg at vi kan lett bli stamkunder her!

Holy Cow Oslo restaurant indisk street food

Holy Cow passer for:

Lunsjgjester: Yes, yes, yes! Jobber du i nærheten er det en skam ikke å dra hit i lunsjen.

Ut med jobben: Absolutt. God mat til bra pris – og godt øl. Kjør Bangla!

Romantikk: Jepp. Kan lett bli rene Bollywood-romansen her.

Barnefamilier: Ja. Barnestoler og barnevennlige alternativer.

Enestående spisegjester: Ja – hvis du liker å sitte tett!

Holy Cow-11

Hjem til Holy Cow – HER! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>