Galaxy donuts – enkelt og sykt fine

Galaxy donuts

Galaxy donuts!

Første gang jeg så disse vakre kreasjonene på Instagram ble jeg helt målløs. Så utrolig fine. Jeg tenkte de som laget disse, måtte være usannsynlig flinke bakere, ja, faktisk kunstnere!

Adri tenkte jeg at jeg kunne lage dem selv. Før i dag!

Galaxy donuts on my mind

Jeg hadde sett bilder av mange kule versjoner, men adri søkt på oppskrift. Men lysten til å utforske galaxy donuts har ligget i bakhodet. Selv må jeg innrømme at jeg ikke er så veldig begeistret for smultringer. Ikke har jeg laget vanlige, norske smultringer til jul noen gang heller.

Bare tanken på smultbaksten har gjort at jeg har holdt meg fra det. Men galaxy donuts har ikke forlatt tankene mine, så i påskeferien var jeg innom favorittbyen København hvor jeg sjekket ut de kuleste restaurantene i Tivoli! Og – jeg besøkte min favoritt kjøkkenutstyrsbutikk – og der kjøpte jeg store og små smultringformer.

Galaxy donuts former

Så skjedde det ikke noe mer og formene lå fortsatt i posen sin, men i dag ville skjebnen at jeg googlet galaxy donuts og fant en superenkel versjon. Den må jeg få til! Og – de er ikke smultbakte, men bakt i ovnen. Og ikke ekte donuts, men likevel.

Det eneste jeg trengte å kjøpe ekstra, i følge min nufunne oppskrift, var ferdig pannekakerørepulver på pose. Så det gjorde jeg.

Galaxy donuts klar

Galaxy donuts frosting

Jukse-smultringer på 1-2-3

Hele bake- og pynteprosessen tok meg en halv time – og de ble forbløffende fine. Gode ble det også, selv om de bakekyndige nok synes jeg har gjort lite baking med ferdigpose. Pytt, pytt, sier nå jeg!

Jukse-smultringer? Ja, kanskje, men likevel:

Dette er de kjappeste galaxy donuts du kan lage – og de er faktisk digge!

Mer Galaxy donut inspirasjon finner du HER!

Galaxy donuts ferdig

Galaxy donuts
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author:
Ingredients
 • 2,5 dl pannekakemix (pulver)
 • 1 dl melk
 • 1 egg
 • 2 ss sukker
 • ¾ ss smør
 • ½ ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker (fordi jeg liker vaniljesmak)
 • -------
 • 1 ss kokosolje
 • 1 ss melk
 • ¾ cup melis
 • Matfarge - konditorfarge - det du måtte ha
 • Sølvstøv - mitt er fra Mill & Mortar
Instructions
 1. Sett ovnen på 180 grader.
 2. Miks sammen alle ingrediensene til smultringrøren. Ha røren i en sprøytepose eller en plastpose. Sprut røren i smultringformene. (Har du ikke smultringformer kan du også bruke muffinsformer og bare legge et ca 2 cm lag i bunnen. Da får du runde former, men du kan stikke ut hull i midten når de har blitt kjølige, om du ønsker smultringform på kakene.)
 3. Sett smultringformene inn i ovnen i ca 10 minutter. Alle ovner er forskjellige, så sjekk dine galaxy donuts underveis. De skal ikke være brune, som våre vanlige smultringer, men bleke.
 4. Ta smultringene ut og la dem avkjøle seg i formen før du setter dem over på rist.
 5. Bland sammen kokosolje, melk og melis til en tykk glasur i en liten bolle. Ha i prikker av matfarge i melisblandingen og bland lett sammen med et grillspyd.
 6. Dypp smultringeene godt ned i blandingen, så de får et tykt lag glasur, og sett dem tilbake på risten. Dryss litt sølvstøv på dine galaxy donuts før glasuren stivner.
 7. La smultringene tørke litt - og så er dine lekre galaxy donuts er klare for servering!

 

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: