Årets peneste spiselige julegaver
Author: 
Recipe type: Sjokolade
Prep time: 
Total time: 
Serves: 6-9 pers
 
Ingredients
  • 200 gram hvit sjokolade (jeg brukte Summerbird)
  • 2-3 ts matcha te (jeg brukte Super Nature)
  • 1 håndfull pistasjnøtter
  • 1 håndfull usøtet kokos
  • 1 håndfull tørkede, usøtede bringebær
Instructions
  1. Finhakk sjokoladen.
  2. Smelt ⅔ deler av sjokoladen i en bolle over varmt vannbad. Varm til ca 45 grader (lurt å bruke termometer) og rør til alt er smeltet.
  3. Ta av bollen og rør inn den siste ⅓ av sjokoladen. Rør tålmodig til alt er smeltet.
  4. Rør inn matchapulveret i sjokoladen. (Du kan også marmorere den om du ikke rører inn alt til det er jevnt. Det har jeg ikke forsøkt, men tenker at det kan være ganske kult.)
  5. Ha bakepapir i en form du vil ha sjokoladen din i, en brødform, kakeform - eller en annen form.
  6. Fyll din vakre, grønne sjokolade i formen.
  7. Strø over pistasjnøtter, kokos og bringebær i ønsket mengde. Nyyydelig!
  8. Sett til side for å kjølne i romtemperatur i minimum 2 timer.
  9. Brekk i viter og pakk gjerne inn som gave i cellofanposer og med en fin sløyfe på.
Recipe by Smaken av Oslo at http://www.smakenavoslo.no/arets-peneste-spiselige-julegaver/