Kremet gulrotsuppe med ingefær, chili og hvitløk
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 6-8 pers
 
Ingredients
  • 2 kg gulrot, skrelt og skivet
  • 2 store gule løk, skrelt og skivet
  • 1 kinesisk hvitløk, skrelt og skivet
  • 1 bit ingefær (3-4 cm), skrelt og skivet
  • 2 røde chili (med frø), grovhakket
  • kylling- eller grønnsakkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl sæterrømme
  • Saften av en appelsin
  • Salt og pepper
Instructions
  1. Blank løk, hvitløk, ingefær og chili i nøytral olje. Ha i gulrot og stek videre i et par minutter.
  2. Hell over varm kraft til grønnsakene er akkurat dekket, og la koke under lokk til gulrøttene er helt møre.
  3. Bruk en god stavmikser i gryten, og kjør blandingen lenge – til den er absolutt glatt.
  4. Tilsett fløte, rømme og appelsin. Kjør videre med stavmikser et par minutter.
  5. Smak til med salt og pepper. Suppen tåler en del salt.
  6. Juster tykkelsen med kraft/fløte. Juster syrebalansen med appelsin.
  7. Skum suppen opp med stavmikser rett før servering.
  8. Server gjerne med persilleolje eller en lett ramsløkspesto, sier Ole Robert.
  9. Jeg brukte ramsløksolje fra Ellitsgaard, salte gresskarkjerner og pannestekt spekeskinke som topping. Det ble kjempegodt!
Notes
Suppen kan også lages uten meieriprodukter (vegansk). Bruk da kun grønnsakkraft og tilsett mer appelsin enn i den kremede suppen.
Recipe by Smaken av Oslo at http://www.smakenavoslo.no/kremet-gulrotsuppe-med-ingefaer-chili-og-hvitlok/