Sjokoladekake med salte pretzler
Author: 
Recipe type: Kake
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 8 - 10 pers
 
Ingredients
  • 450 gram sjokolade (mørk i originaloppskriften - vi brukte melkesjokolade)
  • 115 gram smør (usaltet sier originalen - vi brukte med salt)
  • 4 egg - skilt
  • 55 gram finkornet sukker
  • 1 ts flaksalt
  • Pretzler til pynt
Instructions
  1. Sett ovnen på 160 grader og smør en rund kakeform - ca 20 cm i diameter. Kle den så med bakepapir.
  2. Hakk sjokolade og smør og smelt forsiktig over vannbad.
  3. Skill eggene.
  4. Når sjokoladen og smøret har smeltet - ta blandingen bort fra varmen.
  5. Visp eggehvitene til de former myke topper. Ha så i sukkeret litt og litt til du får en fast og glossy marengs.
  6. Tilsett eggeplommene og saltet i sjokoladeblandingen og bland godt. (Det så helt merkelig ut, men jeg bare fortsatte - med hjertet i halsen)
  7. Så skal du folde inn marengsen - i tre omganger - for å beholde mest mulig luft i røra.
  8. Når det hele er blandet sammen heller du sjokoladeblandingen i kakeformen og pynter med pretzlene.
  9. Sett kaken i ovnen i 25 minutter - eller til den er stekt langs kanten og midten av kake så vidt har satt seg.
  10. Når sjokoladekaken har blitt kaldere bør den få noen timer i kjøleskapet. På dem måten får den en perfekt konsistens.
  11. Kaken bør tas ut av kjøleskapet en halvtime-time før du skal servere den. Og - om du klarer å la den stå i fred - så blir den bare bedre og bedre de neste dagene.
Notes
PSSSST! Jo bedre sjokolade du bruker - jo bedre sjokoladekake får du!
Recipe by Smaken av Oslo at http://www.smakenavoslo.no/sjokoladekake-med-salte-pretzler/