Oppskrift på Mojito på pinne
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 8-10
 
Ingredients
  • 500 ml vann
  • 155 g sukker
  • 40 friske mynteblader
  • 200 ml friskpresset limesaft (5-6 hele lime)
  • 10 tynne limeskiver til å pynte med i isformene
  • OBS - vil du ha poptails kan du ta i 4 store ss med hvit rom
  • Isformer
Instructions
  1. Kok opp vann og sukker i en liten gryte. Ta gryten av varmen og tilsett 20 mynteblader. Sett lokk på gryten og sett den kaldt - over natten om du har tid. Da får du mest intens smak!
  2. Dagen etter heller du myntesirupen gjennom en fin sil og presser saften godt ut av myntebladene. Hakk 10 av de siste myntebladene fint opp og hell dem i sirupen sammen med limejuicen - og om du vil lage alkoholversjonen - rom! Rør godt og smak. Det skal smake skarpt av lime og mynte!
  3. Putt en tynn limeskive og et mynteblad i hver isform. Hell forsiktig over Mojitoblandingen - og ikke flyll helt opp til kanten - isen skal ha plass til å ekspandere når den fryser.
  4. Nå er det bare å vente....
  5. Oppskriften er nok til 8-10 ispinner - og jeg har en form som bare er til 6 ispinner. Overskuddet av Mojitomiks oppbevarer jeg i kjøleskapet og fryser kjapt ned nye ispinner når de første er spist opp. :-)
Notes
OBS!
Husk at når du har alkohol i ispinner tar det lenger tid å fryse dem - og de smelter fortere!
Recipe by Smaken av Oslo at http://www.smakenavoslo.no/oppskrift-pa-mojito-pa-pinne/