Overnight oats eller kjøleskapsgrøt
Author: 
Recipe type: Frokost, lunsj, treningsmat, kveldsmat eller hva du vil
Prep time: 
Total time: 
Serves: 4-6 porsjoner
 
Ingredients
  • 5 dl havregryn
  • 2,5 dl kokosmelk (jeg synes kokosmelken i de små kartongene er mye bedre enn de fra boks)
  • 4 dl gresk yoghurt
  • 3,5 dl pærejus med solbær
  • frukt og bær etter smak og sesong
Instructions
  1. Rør sammen havregryn, kokosmelk, yoghurt og pærejus. Du kan selv variere tykkelsen på grøten - ut fra om du liker den litt tett eller en litt lettere konsistens. Bruk mer våte ingredienser til du finner tykkelsen du ønsker deg.
  2. Da er grøten ferdit til å settes kaldt.
  3. Bruk gjerne en plastboks med lokk, som du kan sette rett i kjøleskapet etter at du har rørt alt sammen.
  4. (Hvis jeg tilsetter grøten chiafrø og baobab tar jeg gjerne mer væske i - for begge har en fortykkende effekt. Chiafrøene trekker til seg væsken og blir geleaktige i konsistensen og gir grøten din en mer dessert-pudding effekt. Baobab har naturlig pektin.)
  5. Grøten bør stå i minimum 8 timer. Den holder seg flere dager i kjøleskapet - så hos oss er det alltid lurt å lage en stor porsjon, for det blir ofte kamp om grøten!
  6. Ta rett fra kjøleskapet og på tallerkenen. Ta på frukt, bær og kanskje nøtter og nyt!
Notes
Det viktigste når du lager grøten er at mengdeforholdet er sånn cirka ⅓ havregryn og ⅔ væske - ellers er alt lov. :-)
Tips!
Du kan bytte den greske yoghurten med skyr eller annen type yoghurt.
Kokosnøttmelken kan byttes med mandelmelk eller havremelk eller annet.
Pærejuicen gjør grøten lekker og rosa, men jeg bruker også ofte eple-mango-juice eller ananasjuice - du kan bruke din favoritt.
Recipe by Smaken av Oslo at http://www.smakenavoslo.no/overnight-oats-eller-kjoleskapsgrot/