Kyllingburger med gresk vri
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 6 store burgere
 
Ingredients
  • 800 gram kyllingkjøttdeig (Dette gir seks store burgere og er dobbel porsjon for oss, men når vi først lager burgere er det finfint å lage nok til to middager. Resten kan fryses - om du ikke da får sultne burgergjester på besøk!)
  • 2 ts harissa
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 egg
  • ½ finhakket rødløk
  • grovhakket oliven - her tar du så mye du har lyst på og liker
  • smuldret fetaost - så mye eller lite du vil ha i burgerne, vi brukte 100-150 gram
  • litt smør og olje til steking
  • Tilbehør vi liker, her kan du velge litt eller bruke Ole Brumm-prinsippet - ja, takk til alt): hjemmelaget guaccamole, bacon, ost, salat, tomater, rå løkringer, sylteagurker, rødløk-kompott, ketsjup, sennep, ovnsbakte rosmarin-potetbåter,
Instructions
  1. Ta kyllingkjøttdeigen ut av kjøleskapet og la den stå litt på benken og temperere seg.
  2. Legg kjøttdeigen i en bolle og tilsett salt, pepper, harissa og egg og rør dette forsiktig inn med en sleiv. Vi synes resultatet blir best når vi ikke rører for mye, slik at burgerne ikke blir så kompakte. Rør inn løk, oliven og fetaost i deigen.
  3. Ta litt olje og smør i panna og la dette smelte sammen på medium varme. Ta litt vann eller olje på hendene og form burgere i den størrelsen du ønsker.
!!! Viktig at du gjennomsteker burgerne.
  1. Vi lager ofte egne burgerbrød eller bruker rundstykker, men vanlige brødskiver eller kjøpte burgerbrød funker like bra. Fyll burgeren med alle slags godsaker og kos dere!
Recipe by Smaken av Oslo at http://www.smakenavoslo.no/kyllingburger-med-gresk-vri/