– Tenk deg litt rim på trærne og kanskje litt snø nå, sier Tjodunn når vi går innover i Botanisk hage en mørknende høstettermiddag. Det er eventyraktig å bevege seg inn i den vakre hagen. Fortsatt dufter det sterkt og søtt fra enkelte planter vi passerer, men vi har fått los på en helt annen duft.
Vi har tidligere spist lunsj på Handwerk og var godt fornøyde med det. Handwerk er surdeigsbakeriet som først startet opp på Vulkan ved Mathallen og nå har filial både i Botanisk hage og på Sagene – og var godt fornøyde med det. Folka bak er ikke ukjente Tom Victor Gausdal, Even Ramsvik, Stian Floer, Anders Braathen og sjefsbaker Pontus Blomberg.
Oslos koseligste høstmiddag
Nyheten er at det nå blir middagsservering på Handwerk i Botanisk hage, som vanligvis kun har åpent fra frokost til klokken 17. Middagsserveringen stuntes med ulike gjestekokker og kun én rett på menyen. I dag er det Even Ramsvik og hans potetballer som har lokket Smaken av Oslo til å stille mannsterke! Komper, kumler, potetball, ball – kjært barn har mange navn. For Tjodunn, som er sørlending, er det komper som er barndomsfavoritten med en dugelig fleskebit i sitt grå indre.
Snart skal vi også teste ut balletorsdag på nye restaurant Pila. Spent på om de kan matche mesterkokken?
Men for deg som kanskje ikke har forstått magien ved det grå gullet – fortvil ikke – for her blir det gjestespill fra både den ene og den andre mesterkokken. Neste mann ut er Tom Victor Gausdal og på menyen står ribberull og croucroute! Middagen serveres torsdag den 3. november fra 16 til 19 og koster 175 kroner per person. Du bør booke nå – for det kan fort bli fullt på Oslos koseligste høstmiddag!
Og følg med på facebooksiden til Handwerk – her blir det mange spennende arrangementer utover!
Ute i gården står flere slukørede personer. Det er nemlig ingen plasser ledige på Handwerk i dag. Potetballelskere sikret seg kjapt alle plassene. Her er det superstemning og folk i alle aldre. Mange har med barn – og det er som en eneste stor familiemiddag.
– Det er en god pris for et dugelig måltid, mener Per. Han ser langt etter tallerknene med dampende ball som bæres ut fra kjøkkenet.
Vi har selv vært oppe i disken og sjekket inn, bestilt drikke og betalt. Nå er vi klare.
Ballekongen Ramsvik
Og vi trenger ikke vente lenge. Even Ramsvik har brettet opp ermene og bærer ut store porsjoner med komper, rotmos, baconfett, pølse og røkt svinekjøtt. Vi kaster oss over godsakene og det blir stille rundt bordet. Bare vellystige sukk og smatt høres. Tjodunn kjører puristisk med Røroskefir, mens Per har slått til med en øl og Storm fikk økobrus.
– Jeg kunne spist dette hver eneste dag – leeeenge, hevder Tjodunn. De to andre tenker at en gang i uka egentlig holder. Alle tre er enige om at fast balletorsdag med Even ville være det ultimate!
Vi slår av en prat med Even om komper og tradisjoner – den blir kort for det er fortsatt mye potetball som skal bæres ut til sulte middagsgjester. Han forteller at det blir flere middager på Handwerk her i Botanisk hage utover høsten og vinteren. At det blir mye å glede seg til. Og det tror vi på!
Stemningen er upåklagelig når vi tre tar på oss jakkene for å gå ut i høstmørket.
– Mamma, du bør skrive at det er bra med pokemons i Botanisk hage også, tipser guttungen. – Jeg fanget flere mens vi satt og spiste inne på Handwerk. Du kan også harveste på flere pokestops og jeg har hørt at det spawner Pikachu ved Munchmuseet.
Så da burde alt ligge til rette for en koselig familiemiddag på Handwerk i Botanisk hage.
Pris:
For en øl, en brus, en kefir og 3 velvoksne porsjoner med potetball: 743 kroner. (Vi kunne også bestille dessert – sveler – men det orket vi rett og slett ikke!)
Passer for:
Barnefamilier: Ja, absolutt. God mat og barnevennlig. be om halv porsjon til ungene. Har du små barn kan du sikkert dele med dem fra din tallerken – for her er det rause porsjoner.
Vennemiddag: Ja, perfekt å samles etter jobben i koselige lokaler midt i fine parkomgivelser.
Romantikk: Njei – mer familie og venner enn romantikk.
Ut med jobben: Nei – det finnes mange steder som er bedre egnet.
Enestående spisegjester: Nei, her er det lett å føle seg alene i mylderet av folk.
Hjem til Handwerk i Botanisk hage – HER!
Legg igjen en kommentar